
4 egg
5 dl sukker
300 g smør
3 dl appelsinjuice
8 ts vaniljesukker
5 ts bakepulver
7 dl hvetemel
Glasur:
300 g melis
3 ts vaniljesukker
6 ss smeltet smør
6 ss appelsinjuice
Pynt:
gult kakestrøssel
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret i en liten kjele og bland med juicen. Sikt sammen mel, vaniljesukker og bakepulver. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørblandingen. Rør deigen jevn.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Bland sammen alle ingrediensene til glasuren og smør den over den kalde kaken. Del kaken opp i firkanter. Pynt hvert kakestykke eventuelt med litt gult kakestrøssel.
Kakestrøsselet på bildet er kjøpt på Nille. Du kan også bruke appelsinstrøssel fra Freia.
Kaken er kjempefin å fryse!
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4342 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 46
Brukere i dag: 1561
Brukere siste 7 dager: 138045
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
11 kommentarer
Skal smøret i glasuren
Skal smøret i glasuren smeltes?
Ja, smøret skal smeltes.
Ja, smøret skal smeltes.
Hei, jeg prøvde oppskriften
Hei, jeg prøvde oppskriften din for et par dager siden, og kaken er veldig god! Herlig og søt :)
Hyggelig å høre, Marte:)
Hyggelig å høre, Marte:)
Jeg bakte denne kaken i
Jeg bakte denne kaken i helgen og den var god og rask å lage. Jeg ser at det skal være hele 8 ts vaniljesukker i deigen, da må jo den bli veldig søt? Jeg brukte 5 ts, men kunne brukt 4ts vaniljesukker, det kommer jeg til å gjøre neste gang jeg baker den.
Jeg har nylig bakt denne
Jeg har nylig bakt denne kaken men brukte 5ts vaniljesukker, neste gang bruker jeg 4ts. Kan det være riktig at det skal være 8 ts vaniljesukker? Ellers var det en god kake som jeg kommer til å bake flere ganger.
Hei Bente, ja det er riktig
Hei Bente, ja det er riktig at det skal være 8 ts vaniljesukker i oppskriften. Ikke noe problem å redusere mengden slik du har gjort hvis man ønsker mindre søt kake. Glad for at du likte kaken og at du kommer til å bake den flere ganger :)
Hei :) Kunne tenkt meg å lage
Hei :) Kunne tenkt meg å lage denne i rund form :) Hvordan gjør jeg da?
Noen som vet hvordan denne
Noen som vet hvordan denne kaken blir dersom man bruker egge-erstatning istedet for egg? Har veldig lyst til å bake den, men den ene gjesten tåler ikke egg..
Hei :-)
Hei :-)
Min langpanne er 23*30, (hybelkomfyr) er det da bare å halvvere oppskriften?
Hei :) går de ann å bytte ut
Hei :) går de ann å bytte ut appelsinjuice med eplejuice?!
Skriv ny kommentar