Daimkake

Daimkake
Ingredienser

Mandelbunner:
150 g mandler
150 g melis
4 eggehviter

Fyll:
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør

Pynt:
150 g melkesjokolade
2-3 ss kremfløte
1 pose Daimkuler (100 g)

Fremgangsmåte

Mal mandlene. Bland med melis. Pisk eggehvitene stive. Vend dem forsiktig inn. Ha mandeldeigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen, og gjerne i kjøleskapet over natten (se tips).

Til fyllet has eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. Varm opp på middels varme under stadig omrøring med en stålvisp, helt til fyllet tykner. Ta kjelen av platen og rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt, gjerne i kjøleskapet over natten (se tips).

Løsne kaken fra formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to tynne bunner. Fordel fyllet mellom kakebunnene og sett kaken kaldt. Smelt melkesjokoladen sammen med kremfløten. Rør inn Daimkulene. Smør glasuren på toppen av kaken og sett den tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips

Mandelbunnen er vanskelig å dele i to med mindre den er helt kald. Etter en natt i kjøleskapet er kaken betydelig lettere å dele.

Fyllet må stå lenge i kjøleskapet for å få tykk konsistens. Alternativt kan du ha kremen en stund i fryseren.

Den ferdig fylte kaken bør stå kjølig helt frem til servering, ellers blir fyllet rennende og renner ut av kaken.

"Daimkake" er holdbar i kjøleskapet. Server den gjerne sammen med vaniljeis og bær.

Kakekategori
Allergier og preferanser

14 kommentarer

Nå holder vi på å bake og Mats er veldig spent på resultatet :) vi er flere som gleder oss ;)

Nå holder vi på å bake og Mats er veldig spent på resultatet :) vi er flere som gleder oss ;)

Denne kaken er VELDIG god :-) vil dog anbefale dobbel dose på bunnen pga den blir forferdelig tynn når den deles i to. Må også da ha litt lengre steketid :)

Hei Christina

Ser du anbefaler dobbel dose på bunnen, doble alt da, altså 8 eggehviter?

Nå ser jeg at det er Kristine du heter du som driver denne nettsiden, og ikke Christina.... Trodde det var du som anbefalte å doble bunnen ;-)

Når jeg smeltet melkesjokoladen med kremfløte så ble den så porøs i konsistensen. ikke flytende. Hva gjør jeg galt??

Et triks for å dele bunnen i to er å kun forsiktig skjære et snitt rundt hele på midten, deretter dra en sytråd igjennom. Deles mye enklere slik :)

Husk for all del å smelte sjokoladen forsiktig i vannbad. Min klumpet seg med en gang jeg la til fløte og fikk tørr og umulig konsistens. Er ikke helt sikker på hvorfor eller hvordan det kan fikses?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift