Daddel- og valnøttkake

Her har du oppskriften på en original og enormt god og saftig formkake!

Dadler og valnøtter smaker veldig godt sammen og kombinasjonen vil du kunne finne igjen i mange kaker. Daddel-og valnøttkake er lett å lage og er svært holdbar. Dessuten inneholder kaken ikke noe matfett!

Denne kaken må du prøve!

 

 

Daddel- og valnøttkake
Ingredienser

170 g dadler (vekt uten sten)
1 ts natron
3 dl vann
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
60 g sukker
60 g valnøtter
1 egg

Fremgangsmåte

Hakk de rensede dadlene grovt. Kok opp vannet. Løs opp natron i vannet. Ha i dadlene og la dette stå under lokk til vannet er kaldt.

Ha hvetemel, bakepulver og sukker i en bakebolle. Ha i hakkede valnøtter. Bland lettpisket egg med daddelvannet. Ha dette så i mel- og nøtteblandingen og vend deigen sammen for hånd (se tips).

Ha deigen i en liten brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midet i ovnen ved 165°C i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken i formen før den forsiktig løsnes fra formen med en skarp kniv og hvelves ut.

 

 

 

Tips

Ikke rør mer i deigen enn nødvendig for å få den blandet. Dette for å unngå at deigen blir seig. 

Kaken er holdbar hvis den er godt innpakket i folie og oppbevares i kjøleskapet. Den kan også fryses.

 

 

 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Lurer på om det blir bra hvis man putter litt krydder i denne kaken? Kanel, ingefær, muskat, kardemomme - for eksempel? Eller bør man la være?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift