Himmelsk sjokolademoussekake

Himmelsk sjokolademoussekake
Ingredienser

280 g smør
280 g mørk sjokolade
280 g sukker
9 eggeplommer
14 eggehviter

Fremgangsmåte

Smelt smør, sjokolade og sukker i vannbad. Rør blandingen jevn.

Bland eggeplommene inn i sjokoladeblandingen.

Pisk eggehvitene til stivt skum og vend dem inn i moussen.

Ha 2/3 av sjokolademoussedeigen i en liten langpanne (ca 20x30 cm) kledd med bakepapir. Oppbevar resten av sjokolademoussen i kjøleskapet.

Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 35 min. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl til romtemperatur. Sett så kakeformen i kjøleskapet i 1 time, så den stekte kaken blir skikkelig kald.

Når kaken har stått i kjøleskapet i 1 time, has resten av sjokolademoussedeigen over den stekte kaken i formen. Sett formen i kjøleskapet over natten slik at den ustekte sjokolademoussedeigen stivner skikkelig.

Dagen etter løftes kaken forsiktig ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Bruk en stor og skarp kniv som dyppes ofte i varmt vann og del kaken opp i passe store serveringsbiter. Løft kakestykkene fra bakepapiret med en stekespade.

Tips

Kakestykkene oppbevares på et fat i kjøleskapet.
Serveres gjerne med friske bær og krem, men er nydelig også alene til kaffekoppen.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Håper du kan hjelpe meg litt, jeg prøver og prøver å få til denne kaken,Himmelsk sjokolademoussekake. Men får ikke til å steke bunnen riktig. Steker på angitt tid og temperatur,og tidligere baking tilsier ikke at det skal være noe galt med termostateni stekeovnen. Men, vi har ikke varmluft. Begge gangene så har bunnen klappet sammen når jeg har tatt den ut og den har vært råog deigete i bunnen. Har du noen idiotsikre tips til hvordan jeg ser når bunnen er ferdig? Har VELDIG lyst til å få den til, så jeg kan lage den til dåpen til datteren min om en uke. :)

Hilsen desperat Wannabehusmor med bakeambisjoner.

Hei Anette, høres ut på meg som at du burde steke kaken litt lenger, ca 5 min.
Når kaken tas ut av ovnen, skal den klappe sammen litt og virke rå. Det er da viktig å la den bli HELT KALD før du har over resten av sjokolademoussen. Ikke ta kaken ut av formen, men hell så over resten av sjokolademoussen og sett så hele formen i kjøleskapet til dagen etter. Først da har kaken riktig konsistens (fast, men klebrig bunn akkurat som en mørk browniesbunn og med luftigere og mer kremete sjokolademousse over).

Test den en gang til, Anette, men gjør det et par dager før dåpen i tilfelle det ikke skulle gå bra denne gangen heller, så du har tid til å lage en annen kake til dåpen i nødsfall:-) Men husk altså at denne kakebunnen skal virke rå når du tar den ut av ovnen, men den blir fast etter en natt i kjøleskapet.

Tenkte bare jeg skulle si at kaken ble perfekt til dåpen :D Litt varmere stekeovn var trikset. Og tipse om at sjokoladesaus i striper på toppen av kaka virkelig setter prikken over ien. :D

Hei,

Da har jeg prøvd å lage denne kaken og før den er ferdig kan jeg allerede si at den ikke helt blir som den skal. For det første smeltet ikke sukkeret da jeg skulle smelte over vannbad. Jeg rørte før sukkeret var ferdig smeltet( smør og sjokolade var smeltet) så kanskje det hadde noe med det å gjøre. Da jeg blandet det inn i eggehviten ble det små hvite prikker og alt er en flytende masse. Ser ikke så veldig mousse aktig ut.

Sto ingenting om at det skulle være avkjølt før sammenrøring, og for de som ikke baker så mye er ikke ting selvsagt ( i tilfelle det skulle være avkjølt).
Alle små detaljer er viktige i en oppskrift når en ikke baker så mye.

Har du noen ide om hva jeg kan ha gjort galt?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift