Sjokoladetrøfler

Her har du en klassisk oppskrift på mørke og mektige Sjokoladetrøfler.

Oppskriften gir ca. 20 stk.

Sjokoladetrøfler
Ingredienser

200 g kokesjokolade
1 dl kremfløte
0,5 dl likør (se tips)

Pynt:
150 g kokesjokolade
kakao

Fremgangsmåte

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett kokesjokoladen oppdelt i biter. La den smelte i den varme fløten. Tilsett likør og rør sjokoladeblandingen jevn. Sett kjelen i kjøleskapet til trøffelmassen har stivnet, gjerne over natten.

Rull kuler av den stivnede sjokolademassen med hendene (dette er littegrann klissete, så skyll hendene ofte). Sett kulene på et brett dekket med bakepapir. Ha brettet i kjøleskapet i et par timer til kulene har stivnet til igjen.

Ha kakao i en suppebolle eller liknende. Smelt kokesjokoladen over vannbad. Avkjøl til den er lunken men fortsatt flytende (se tips).

Dypp en og en sjokoladekule i den smeltede sjokoladen (bruk en gaffel til dette). La de renne av litt og ha dem så en av gangen i kakao. Rull kulene lett rundt med fingrene, slik at de blir godt dekket. Sett kulene tilbake på brettet.

Ha brettet med "Sjokoladetrøflene" i kjøleskapet til sjokoladehinnen har stivnet.

Oppbevares kjølig i tett boks med matpapir mellom lagene.

Tips

Du kan tilsette den likøren du liker best. Appelsinlikør smaker veldig godt, men du kan bruke kaffelikør, konjakk, eller hvilken som helst annen likør du liker.

Bruk helst mørk sjokolade av god kvalitet til denne konfekten, for eksempel mørk Dronningsjokolade eller mørk sjokolade av merket Valrhona.

Det er viktig at den smeltede sjokoladen som du skal dyppe sjokoladekulene i er så avkjølt som mulig. Er sjokoladen for varm, vil kulene smelte og miste fasongen.

Merk at "Sjokoladetrøflene" vil få en ujevn overflate når du forsiktig ruller dem rundt i kakao mens sjokoladehinnen fortsatt ikke har stivnet. Det gir et tøft utseende!

Se også oppskrift på "Trinidadtrøfler" og "Romtrøfler", eller se etter "Trøfler", som er uten alkohol.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Hei!
Prøvde denne oppskriften i går, men når jeg skulle ta ut kjelen
av kjøleskapet i dag, hadde det dannet seg en hinne med hardt fett på toppen,
som var nesten umulig å skrape vekk, og var lite delikat å få med i kulene.
Har du opplevd dette? Hvordan unngår jeg det i såfall? :)

Hei!
Prøvde denne oppskriften i går, men når jeg skulle ta ut kjelen
av kjøleskapet i dag, hadde det dannet seg en hinne med hardt fett på toppen,
som var nesten umulig å skrape vekk, og var lite delikat å få med i kulene.
Har du opplevd dette? Hvordan unngår jeg det i såfall? :)

jeg prøvde denne oppskrifte i dag og har desverre samme erfaring som Lexie, massen skiller seg, fettet siver ut... har prøvd å piske massen, og varme den opp på nytt samtidig som den psikes, skiller seg alikevel med en gang den står i ro.. Noen tips?

Hei.
Æ laga derre for første gang, tripla oppskrifta, men brukt kaffe istedet for likør, æ rørt som en gærning heile tia mens sjokoladen smelta, satt røra t kjøling ca 1 døgn, å ingen fetthinne. Flotte greier altså :)

Jeg brukte whiskey (Irsk), helte massen i sprøytepose og avkjølte noen timer i kjøleskap. Masserte posen noen ganger så massen fikk samme konsistens (Stivner først ytterst selvsagt). Sprøytet ut topper på bakepapir (bruker bakematte av silikon neste gang så fester de bedre) og satte til kjøling. Løsnet forsiktig da de var blitt stive og fulgte resten av prosessen med dypping. Strødde kakao over med sikt for å beholde formen. Lekkert!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift