Brukere online: 2213
Brukere i dag: 79675
Brukere siste 7 dager: 311154
"Hot Vanilla" er en nydelig vaniljemelk med krem og hint av sjokolade og kanel.
En varm luksusmelk tror jeg trygt vi kan si at det er!
Noe å kose seg med i vinterferien...
Hvilket får meg til å tenke på en legendarisk sjekkereplikk som en søt, kvinnelig advokatkollega fra min tidligere arbeidsplass fikk servert fra en lokal skiinstruktør i bakken da vi var på firmatur til Leogang:
Hun: Oh, I have to get back, I'm feezing cold.
Han: No, trust me. You're hot!
Her er en oppskrift som passer til 2 deilige kopper "Hot Vanilla".
Ingredienser:
♥ 4,5 dl melk
♥ 4 ss sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
--
♥ 2 dl kremfløte
♥ 2 ss sjokoladesirup til kaffe (se tips)
♥ kaneldryss
♥ sjokoladesaus (se tips)
Fremgangsmåte:
Start med å gjøre klar kremen som skal være på toppen av koppen: Pisk kremfløten til tykk og myk krem. Vend i sjokoladesirupen forsiktig. Sett i kjøleskapet.
Ha melk, sukker og vaniljeekstrakt i en liten kjele. Varm opp til kokepunktet og ta kjelen av platen. Hell den varme vaniljemelken i to kopper.
Ta kremen ut av kjøleskapet og fordel en stor klatt på toppen av hver kopp.
Gi kremen et lett dryss av kanel og ringle eventuelt over litt sjokoladesaus - og server!
Tips:
♥ Med sjokoladesirup til kaffe mener jeg her smaksekstrakt som brukes når man vil smaksette kaffen. Dette fås kjøpt i de fleste store matbutikkene og i enkelte kaffebarer.
♥ Sjokoladesausen kan sløyfes, men jeg synes såklart det blir best med sjokoladesaus. Det går fint å bruke ferdigkjøpt sjokoladesaus fra flaske.
ENJOY A HOT VANILLA!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4,5 dl melk
♥ 4 ss sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
--
♥ 2 dl kremfløte
♥ 2 ss sjokoladesirup til kaffe (se tips)
♥ kaneldryss
♥ sjokoladesaus (se tips)
Start med å gjøre klar kremen som skal være på toppen av koppen: Pisk kremfløten til tykk og myk krem. Vend i sjokoladesirupen forsiktig. Sett i kjøleskapet.
Ha melk, sukker og vaniljeekstrakt i en liten kjele. Varm opp til kokepunktet og ta kjelen av platen. Hell den varme vaniljemelken i to kopper.
Ta kremen ut av kjøleskapet og fordel en stor klatt på toppen av hver kopp.
Gi kremen et lett dryss av kanel og ringle eventuelt over litt sjokoladesaus - og server!
♥ Med sjokoladesirup til kaffe mener jeg her smaksekstrakt som brukes når man vil smaksette kaffen. Dette fås kjøpt i de fleste store matbutikkene og i enkelte kaffebarer.
♥ Sjokoladesausen kan sløyfes, men jeg synes såklart det blir best med sjokoladesaus. Det går fint å bruke ferdigkjøpt sjokoladesaus fra flaske.
2 kommentarer
hei,hvor mye koster
hei,hvor mye koster sjokoladesirup?
det husker jeg ikke,
det husker jeg ikke, dessverre, men det er ikke så dyrt.--
Skriv ny kommentar