Kanelmuffins

Kanelmuffins

22.02.2007
Kanelmuffins

Ingredienser

75 g smør
1,5 dl melk
1 stort egg
3 dl hvetemel
1,5 dl sukker
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/4 ts muskat eller kanel

Topping:
50 g smør
1 dl sukker
1 ts kanel

Fremgangsmåte

Smelt smøret og bland med melken. Pisk inn egget med en stålvisp. Sikt i de tørre ingrediensene og rør deigen raskt sammen (ikke rør mer enn nødvendig).

Sett papirformer i et muffinsbrett (se tips). Fyll deigen i formene. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca 20-25 min (sjekk med en kakenål at muffinsene er gjennomstekte). Avkjøl muffinsene et par minutter i formen før de forsiktig løsnes fra formen men en kniv og hvelves ut.

Smelt smøret til toppingen. Bland sukker og kanel i en flat suppetallerken eller liknende. Pensle oversiden av de fortsatt varme muffinsene med smeltet smør og dypp dem så i sukker- og kanelblandingen. La muffinsene avkjøles til de er kalde og sukkertoppingen har stivnet og dannet en tynn skorpe på muffinsene.

Tips

Muffinsene får definitivt finest fasong om du setter papirformer i et muffinsbrett. Da kan du også fylle formene helt fulle, slik at du får høye og fulle muffins, slik som du ser på bildet. Du får da 10 stk. Har du ikke muffinsbrett, bør du bruke doble papirformen og passe på å ikke fylle formene for fulle. Du får da ca 12 stk.

"Kanelmuffins" er fine å fryse.

Oppskriften er hentet fra boken "American Sweets" (2001).

22.02.2007
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

8 kommentarer

Disse var kjempegode!!

Kan man lage de uten melk?

Kan disse lages uten melk? Eller med cultura naturell?

hvor mange muffins/cupcakes er dette cirka? ser kjempe gode ut!

De var veldig gode

De var veldig Enkle å lage for en 6.klassing

Knallgode, saftige muffins! Kjappe og enkle å lage, med ingredienser man vanligvis har til enhver tid i kjøkkenskapene, noe som er et stort pluss. :-) Disse går like glatt ned hos farmor på 87, som til tanteungen på 2 år. :-) Enda en av oppskriftene på siden din som går rett inn i min egen oppskriftsbok!

Disse har blitt en klassiker hos oss.
Lettvint, godt og velduftende!

En favoritt jeg har lagd i mange år nå! :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter