Verdens Beste som sjokoladekake

 

Variety is the soul of pleasure.

(Aphra Behn)

 


"Verdens Beste" (også kalt "Kvæfjordkake") er en av Norges aller mest populære kaker, som faktisk kan varieres på flere forskjellige måter. Du finner allerede fra før mange varianter av kaken her på www.detsoteliv.no.

Dette er kanskje den aller mest spennende varianten jeg har smakt!

 

En HELT VIDUNDERLIG GOD sjokoladekakevariant av "Verdens Beste"!

 

I stedet for den tradisjonelle, lyse kakebunnen er det her myk sjokoladekake som dekkes med marengs og hakkede hasselnøtter. Kaken fylles med masse søt, luftig, pisket krem.

 

REN NYTELSE!

 

Ingredienser:

Sjokoladekakebunner:
250 g smør
175 g sukker
4 eggeplommer
4 ts bakepulver
1 dl kakao
240 g hvetemel
2 dl melk

Marengs:
4 eggehviter
270 g sukker
2 ts vaniljesukker

Pynt:
100 g hasselnøtter

Fyll:
7,5 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem.  Pisk inn en eggeplomme av gangen.  Sikt sammen det tørre.  Bland inn i deigen sammen med melken.  Smør deigen utover bunnen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

Visp eggehvitene stive.  Tilsett sukkeret og vaniljesukkeret og pisk videre til stiv marengs.  Fordel jevnt over deigen i langpannen. Strø over hakkede hasselnøtter.

Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i 15-20 min.  Avkjøl kaken helt i formen. 

Hvelv så ut kaken og fjern bakepapiret.  Snu kaken tilbake, slik at marengssiden vender opp.  Del kaken i to deler på midten slik at kaken får halv størrelse (20x30 cm).

Pisk kremfløten til fyllet til luftig krem og smak til med vaniljesukker. 

Sett den underste kakebunnen på et fat med marengssiden vendende opp. Smør på den piskede kremen og dekk med den andre kakebunnen.

Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

 

Tips:

Kaken smaker aller best samme dag den er laget, men kan også lages kvelden i forveien og oppbevares i kjøleskapet til dagen etter.

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Ønsker dere alle sammen en kjempeherlig helg!  Smile

Verdens Beste som sjokoladekake
Ingredienser

Sjokoladekakebunner:
250 g smør
175 g sukker
4 eggeplommer
4 ts bakepulver
1 dl kakao
240 g hvetemel
2 dl melk

Marengstopp:
4 eggehviter
270 g sukker
2 ts vaniljesukker

Pynt:
100 g hasselnøtter

Fyll:
7,5 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Sikt sammen det tørre. Bland inn i deigen sammen med melken. Smør deigen utover bunnen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og vaniljesukkeret og pisk videre til stiv marengs. Fordel jevnt over deigen i langpannen. Strø over hakkede hasselnøtter.

Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i 15-20 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv så ut kaken og fjern bakepapiret. Snu kaken tilbake, slik at marengssiden vender opp. Del kaken i to deler på midten slik at kaken får halv størrelse (20x30 cm).

Pisk kremfløten til fyllet til luftig krem og smak til med vaniljesukker.

Sett den underste kakebunnen på et fat med marengssiden vendende opp. Smør på den piskede kremen og dekk med den andre kakebunnen.

Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

Tips

Kaken smaker aller best samme dag den er laget, men kan også lages kvelden i forveien og oppbevares i kjøleskapet til dagen etter.

16 kommentarer

Hei!

Sjokoladebunnen ble veldig porøs/muldrende. Revnet/smuldret da jeg skulle flytte bunnene på fat og på kaken. Hva har jeg gjordt feil her. Noen som har tips om hvordan å unngå dette?

Som svar på av Anonym (ikke bekreftet)

Hei, høres ut som bunnen din kanskje ble litt for mye stekt. Ellers pleier jeg å hvelve kaken først for å dra av bakepapiret og deretter hvelve den tilake igjen på kakefat. Den andre halvdelen som må flyttes på, bruker jeg en bred stekespade til. Kanskje kakebunnen din gikk i stykker fordi den ikke hadde nok støtte da du flyttet på den? Håper du likte smaken uansett:)

Har alltid elsket den originale Verden Beste, men nå blir den erstattet av denne oppskriften her. Stor suksess ble den i selskapet her i dag <3

Hei :) skal lage denne i morgen, lurer på hvor lang tid sånn ca det tar å lage den? Om det kanskje er lurere å lage den i dag ?

Kaker blir aller best om den lages på serveringsdagen. Den bør i hvert fall fylles med krem samme dag som man spiser kaken, så kremen er helt fersk :)

Har bakt Verdens Beste mange ganger. Marengsen hever seg fint i ovnen, men når kaken er ferdig stekt og formen satt på kjøkkenbenken faller den sammen. Det skjer hver gang, nesten. Hva i all verden er det jeg gjør feil?

Herlig og spennende kake! Min mor som aldri har vært veldig begeistret for den tradisjonelle "Verdens beste", proklamerte høyt og tydelig "at denne var mye bedre enn originalen" der hun forsynte seg først med ett stykke....og så med ett stykke til. Kaken skal garantert bakes igjen!!

Hei Kristine! Jeg har bakt kaken for venner her i tyskland!

Jeg har aldri fått så mye komplimenter!

Dere må virkelig ikke være beskjeden =D Det er virkelig verdens beste =)

Tusen takk for all dine oppskrifter!

Hilsener fra Tyskland,

Kathy

Denne må jeg bare prøve meg på , ser nydelig ut ! Noen som har prøvd å ha Kiwi eller banan i kremen ?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift