Bringebærkake med hvit sjokolade

En lettlaget og kjempegod kake!

Bringebærkake med hvit sjokolade
Ingredienser

2 egg
2 dl sukker
1 dl melk
2,5 dl hvetemel
0,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
125 g smør
- -
2,5 dl friske bringebær
50 g hvit sjokolade

Hvit sjokoladekrem:
150 g smør
150 g melis
150 g hvit sjokolade

Pynt:
2,5 dl friske bringebær

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i melk. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend i. Rør til slutt i smeltet, avkjølt smør.

Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel over bringebær og grovt hakket hvit sjokolade.

Stek kaken ved 175°C i 30-40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken i formen. Løsne den forsiktig fra formen og hvelv kaken over på et kakefat (se tips). Dra forsiktig av bakepapiret.

Til den hvite sjokoladekremen piskes mykt smør luftig sammen med melis. Smelt den hvite sjokoladen (det gjøres raskt i mikroen) og pisk den smeltede sjokoladen inn i smørkremen.

Fordel den hvite sjokoladekremen over den avkjølte kaken. Pynt med friske bringebær. 

Tips

Bringebærene synker som regel til bunns i kaken i løpet av steketiden. Dersom du serverer kaken opp-ned, kommer de til syne igjen.

Kaken kan fryses, både med og uten hvit sjokoladekrem. Kaken bør pyntes med friske bringebær på serveringsdagen.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Hei. Er denne god med en frosting av hvit sjokolade og philadelphiaost, eller blir det for søtt?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift