
Bunn:
300 g Digestive kjeks
100 g smør
Fromasj:
1 pk appelsingelépulver
2,5 dl vann
3 dl kremfløte
Fyll:
1 kurv jordbær
1 neve hasselnøtter
Pynt:
1 jordbær
1 mango i skiver
Knus kjeksen i morter eller i food processor (eller ha den i en pose og kjevle over). Bland kjeksen med smeltet smør.
Ha ringen til en kakeform (24 cm i diameter) direkte på et kakefat. Trykk kjeksmassen ut i bunnen av formen. Sett kjølig.
Løs opp appelsingelépulveret i kokende vann. Avkjøl uten at geléen stivner.
I mellomtiden renses jordbærene. Spar ett pent til pynt. Fordel resten i tykke skiver over kjeksbunnen. Dryss over grovt hakkede hasselnøtter.
Pisk kremfløten til stiv, men ikke hard krem. Når geléen er helt kald og begynner å bli litt seig, blandes den med den piskede kremen. Hell fromasjmassen over jordbærene i formen. Sett i kjøleskapet i 2-3 timer, eller til fromasjen har stivnet.
Løsne forsiktig kakeringen fra kaken. Pynt kaken etter ønske, for eksempel med mangoskiver og jordbær.
Kaken er holdbar i flere dager i kjøleskapet.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4343 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 131
Brukere i dag: 1143
Brukere siste 7 dager: 142223
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar