Bringebærkake med hvit sjokolade

Bringebærkake med hvit sjokolade

18.08.2007
Bringebærkake med hvit sjokolade

Ingredienser

2 egg
2 dl sukker
1 dl melk
2,5 dl hvetemel
0,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
125 g smør

2,5 dl friske bringebær
50 g hvit sjokolade

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i melk. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend i. Rør til slutt i smeltet, avkjølt smør.

Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel over bringebær og grovt hakket hvit sjokolade.

Stek kaken ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne den forsiktig fra formen og hvelv kaken over på et kakefat (se tips). Dra forsiktig av bakepapiret. Sikt over melis før servering.

Tips

Bringebærene synker som regel til bunns i kaken i løpet av steketiden. Dersom du serverer kaken opp-ned, kommer de til syne igjen (se bildet).

Kaken kan fryses. Gi den et nytt dryss med melis etter at den er tint, da ser den delikat og lekker ut.

18.08.2007
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Hei. Er denne god med en frosting av hvit sjokolade og philadelphiaost, eller blir det for søtt?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter