Bløtkake med rips

Bløtkake med rips

18.08.2007
Bløtkake med rips

Ingredienser

Sukkerbrød:
4 egg
2,5 dl sukker
1,5 dl potetmel
1,5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
5 ss sitronsaft eller kokende vann

Fyll:
5 dl vaniljekrem (Piano)
ca 2 dl rips (se tips)

Pynt:
3 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
ripsklaser

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend i sammen med sitronsaft eller vann. Bland forsiktig.

Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken ved 180°C i ca 40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.

Del kaken i tre bunner. Dynk bunnene eventuelt med litt melk. Legg den nederste kakebunnen på et fat. Smør over halvparten av vaniljekremen. Legg på noen rips. Gjenta med det andre kakelaget.

Pisk kremfløten til krem og bland i vaniljesukker. Dekk kaken med kremen. Pynt med ripsklaser.

Tips

Mange synes at rips er alt for sure, men trikset er å ikke fylle kaken med for mange!

Du kan også bruke ferdigkjøpt sukkerbrødbunn. Det har jeg gjort i kaken på bildet.

"Bløtkake med rips" smaker best samme dag den er fylt, slik at kremen er helt fersk.

18.08.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter