Brutti ma buoni


"Stygge, men gode" er navnet på disse berømte, italienske småkakene.

 

 

Stygge? Tja, kanskje – men jammen er de gode også! Dessuten er de enkle å lage, siden de rett og slett bare består av marengs som blandes med ristede nøtter. Kakene blir myke inni, og hvis du liker norsk kransekake, vil du nok også falle pladask for disse søte nøttekakene.

 

 

Oppskriften gir ca. 40 kaker.

 

Ingredienser:

♥ 2,5 dl mandler
♥ 2,5 dl hasselnøtter
♥ 6 eggehviter
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss hvetemel
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene til hvitt skum. Tilsett sukkeret litt etter litt og pisk videre til tykk, blank marengs.

Rist nøttene på stekeplate midt i ovnen ved 175°C i ca. 10 minutter. Kjør dem deretter i food processor til de er finmalt.

Bland nøttene med hvetemelet, og vend dette forsiktig inn i marengsen sammen med vaniljeekstrakten. Ikke rør mer enn absolutt nødvendig for å få nøttemarengsen godt blandet.

Sett topper av marengsen på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp av to spiseskjeer.

Stek kakene midt i ovnen ved 160°C i 25–30 minutter.

Avkjøl kakene på platen før de forsiktig flyttes over på rist.

 

 

Tips:

♥ Det er viktig å ikke røre masse i marengsen etter at den er pisket stiv. Nøtteblandingen skal bare vendes i forsiktig. Dette fordi marengsen kan bli for tynn i konsistensen hvis det røres i den for mye, og da får du helt flate kaker.

♥ "Brutti ma buoni" oppbevares i tett boks, så de holder seg myke. Det beste er imidlertid å fryse dem, og de tiner raskt.

♥ Kakene er gode å servere som tilbehør til iskrem og bær eller annen dessert.

♥ Se også oppskrift på Brutti ma buoni al cioccolato.

 

 

Nydelig, italiensk spesialitet!

 


 

♥ ♥ ♥ ♥

Brutti ma buoni
Ingredienser

♥ 2,5 dl mandler
♥ 2,5 dl hasselnøtter
♥ 6 eggehviter
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss hvetemel
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene til hvitt skum. Tilsett sukkeret litt etter litt og pisk videre til tykk, blank marengs.

Rist nøttene på stekeplate midt i ovnen ved 175°C i ca. 10 minutter. Kjør dem deretter i food processor til de er finmalt.

Bland nøttene med hvetemelet, og vend dette forsiktig inn i marengsen sammen med vaniljeekstrakten. Ikke rør mer enn absolutt nødvendig for å få nøttemarengsen godt blandet.

Sett topper av marengsen på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp av to spiseskjeer. Det skal bli ca. 40 stk.

Stek kakene midt i ovnen ved 160°C i 25–30 minutter.

Avkjøl kakene på platen før de forsiktig flyttes over på rist.

Tips

♥ Det er viktig å ikke røre masse i marengsen etter at den er pisket stiv. Nøtteblandingen skal bare vendes i forsiktig. Dette fordi marengsen kan bli for tynn i konsistensen hvis det røres i den for mye, og da får du helt flate kaker.

♥ "Brutti ma buoni" oppbevares i tett boks, så de holder seg myke. Det beste er imidlertid å fryse dem, og de tiner raskt.

♥ Kakene er gode å servere som tilbehør til iskrem og bær eller annen dessert.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei! Takk for mange gode kaker - dette ser ut som en lur oppskrift når det er mange eggehviter i en kopp i kjøleskapet! :) Men jeg lurer på en ting. Når du måler mandler i dl, er det før eller etter du har hakket dem? Syns det er greiere å bruke vekt. ;)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift