Gulrotcupcakes

Gulrotcupcakes
Ingredienser

4 egg
3 dl sukker
2 ts kanel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 dl hvetemel
1,5 dl matolje
5 dl revet gulrot
200 g valnøtter (se tips)

Ostekrem:
200 g smør
400 g kremost
500 g melis
3 ss vaniljesukker

Pynt:
valnøttkjerner

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt sammen det tørre og bland i sammen med oljen. Vend så i fint revne gulrøtter og hakkede valnøtter.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir ca 2/3 fulle. Stekes midt i ovnen ved 180°C i 10-15 min (sjekk med kakenål at de er gjennomstekte). Avkjøl helt i formen før de forsiktig hvelves ut.

Pisk mykt smør luftig sammen med romtemperert kremost. Pisk inn melis og vaniljesukker så du får en tykk krem som holder fasongen når den sprøytes. Sprøyt så ostekremen på de kalde muffinsene i store, vakre topper. Pynt med hele valnøttkjerner.

Tips

Jeg er utrolig glad i valnøtter, derfor foretrekker jeg masse valnøtter i mine "Gulrotcupcakes", men hvis du vil ha cupcakes uten nøtter, er det bare å sløyfe dem.

Cupcakes ser flottest ut om du sprøyter ostekremen på dem med en kakesprøyte med litt stor tut. Det finnes masse forskjellige typer å få kjøpt hos nettbutikkene (blant annet hos www.cacas.no og www.strosselannat.se, se tips under Lenker på startsiden).

Kakekategori
Sesong

23 kommentarer

Hei, jeg er på jakt etter en oppskrift som kan brukes i en 20 cm rund form. Skal dele kaken i to eller tre lag med krem imellom og pynte med marsipanlokk... Kan jeg bruke denne oppskriften? Eller blir den for stor? Kanskje halvere den? I tillegg lurer jeg på hvor lenge man må steike denne kaken når den er i rund form... På forhånd takk!

Hei Adelin, Tror denne oppskriften kan bli litt for stor for en rund form på 20 cm. Ikke fyll formen mer enn 2/3 full, ellers renner deigen ut av formen. Men du kan jo fylle deigen i to former på 20 cm. Eller du kan fylle resten i muffinsformer. Blir spennende å høre om resultatet ditt:)

Hei Kristine. Takk for mange fine oppskrifter, finner alltid noe godt til alle mulige anledninger.
Har bare et problem. Ofte så vokser mufinsa fint i omnen, men faller så sammen når jeg skal ta de ut.. Jeg har prøvd forskjellige oppskrifter, og hold mufinsa i omnen helt til de var gjennomstekte. Må alltid ha de inne nesten dobelt så lenge som oppskriften sier, og allikevel detter de sammen når jeg tar de ut. Det er veldig skuffende.. Kryddermuffinsa har jeg bakt 15 x nå og hver gang skjer det, selv om de blir brent. Hva gjør jeg galt?
Har ellers merket at noen oppskrifter skal ha mufinsa i på 180 grader og andre i 200 grader selv om grunnoppskriften virker likt. Hvorfor det?
Håper du kan hjelpe meg Kristine, for jeg virkelig liker å lage mufinsa og cupkakes.
Stor juleklem
Kathrine

Hei!
Leste tilfeldigvis kommentsren din, ofte skjer dette hvis ikke det tørre er siktet. Hvis du gjør det og det likevel skjer så vet jeg ikke.
Mvh Madeleine

Hei, jeg også fikk samme problemet. Jeg siktet det tørre. Og var forsiktig med å ikke røre for mye. De smakte veldig godt og var veldig luftige, heldigvis, men de synker ned i midten. Uansett hvor mye eller lite jeg tok oppi formen, og hvor lenge jeg hadde de i ovnen. Jeg pleier alltid å få til cupcakes, så nå skjønner jeg virkelig ikke hva jeg har gjort feil :(

Hei!

Jeg lurer på hvor mange gulrøtter som trengs til 10 dl :)

Hei,

Jeg laget disse, men resultatet ble litt for tørr så jeg lurer på om du kanskje har uteglemt noe fra oppskriften? Det pleier som oftest være melk, yoghurt eller annet veske i kakeoppskrifter... Ellers så var det ikke bakedagen for meg siden mine ble tørre :) Smaken var likevel godt.

Dette har blitt "mine" mest populære cupcakes i omgangskretsen! De blir alltid gode, og er nesten best dagen etterpå.

Mine har alltid blitt saftige, men jeg passer på å bruke gode gulrøtter, gjerne økologiske eller "i bunt", som er ekstra søte. Kutter også som oftest 1/3 av sukkeret uten problemer. Pleier også å bare smake meg til mengden melis i kremen, liker best når ostesmaken kommer godt frem.

Jeg er veldig glad i brunsukker. Har noen brukt det på denne oppskriften? Jeg vurderer å bruke den isteden. Bruker man det samme mengden?

Liker godt oppskriften.
Det er mye glasur til mengden Muffins. Om oppskriften dobles trenger en ikke dobbel glasur!

Nam! Disse skal jeg prøve meg på for første gang nå til 17 mai. Har bare en liten utfordring - har ikke kjøkkenmaskin. Kan man bruke miksmasteren til denne oppdriften?? :)
På forhånd takk!

Ida

Hei.
3 ss vaniljesukker i ostekremen?? Det må da være 3 ts det skal være?
Det brukte jeg ihvertfall og det ble nydelig :)

Hei!

Går det an å erstatte matoljen med smeltet smør? :)

Hei. Jeg tenker å bake disse til 17. mai, men skal lage de dagen før. Hvordan bør jeg oppbevare de? Jeg har lett litt rundt på nettet og noen sier det er best å oppbevare cupcakes i romtemperatur og noen sier kjøleskap, mens andre sier de blir tørre i kjøleskap og bør fryses. Går det bra å ha de i kjøleskapet med glasur eller bør jeg ha på glasuren på morgningen 17. mai?

Uten tvil dei beste eg har laga til no, og tilbakemeldingane var der etter! Så saftige og gode. Laga dei 1 og 2 dagar før servering og oppholdt i plastpose i romtemperatur. Muffinsane datt litt sammen etter at eg tok dei ut av ovnen, men følte ikkje at det gjorde noko.

Jeg prøvde disse for første gang i dag. De ble veldig gode, men av en eller annen grunn, så trenger de rundt 20 minutter i ovnen på 180°C. Jeg ble litt bekymret da det hadde gått ti minutter og de var fremdeles altfor bløte. Ga dem litt mer tid, og de stivnet etter rundt 20 minutter. Kjempegodt resultat. 😊

Hei. Vi elsker denne oppskriften, men har altfor mange ganger opplevd at frostingen blir så flytende at det bare renner utover og det får ikke noen særlig fin form på cupcakesene. Hva er grunnen til dette? Har du lurt tips?

Jeg fulgte oppskriften og målene oppgitt, men av en eller annen grunn så ble denne oppskriften veldig flytende. Så jeg måtte ha i mer mel og gulrot. Jeg fikk tilsammen 43 cupcakes av oppskriften.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift