Cookiesblanding på glass


"Cookiesblanding på glass" er en populær gave!

Prinsippet går ut på å legge tørrvarene på glasset slik at den som får gaven bare trenger å tilsette egg og smør for å lage klar cookiesdeigen. Hvor mye fremgår av oppskriften som skrives ned på et kort som festes på glasset eller vedlegges gaven.

Man kan lage denne type gaver med alle typer cookiesoppskrifter, så bruk din favoritt! Jeg har her brukt oppskriften på "Havrecookies med Smarties", så klikk deg inn på denne oppskriften om du vil se bilde av de ferdige cookiesene.

Cookiesblanding på glass
Ingredienser

3 dl hvetemel
3 dl små havregryn
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1,5 dl hvitt sukker
1,5 dl brunt sukker
150 g Smarties

Tilsettes av den som mottar gaven:
200 g smør
2 egg

Fremgangsmåte

Legg tørrvarene lagvis i et stort glass som egner seg som gave (se tips).

Pynt glasset med bånd og skriv ned oppskriften som legges ved gaven.

Det må der stå at 2 egg må piskes sammen med 200 g mykt smør. Dette blandes så med innholdet på glasset til en jevn cookiesdeig. Deigen formes til 30 runde kuler som legges på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom. Stekes midt i ovnen ved 200°C i 12-15 min.

Tips

Glasset jeg har brukt er av merket Eva Solo og rommer 1 liter.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

10 kommentarer

Bare glem det, jeg leste oppskriftne uten å en gang oppdage antallet.. Er det mulig! Hehe.
Men en annen ting, er det mulig å bruke nonstop i stedet for smarties? Altså, vil det være noe forskjell på det til syvende og sist?

kan denne også brukes med chocolatechip i stedenfor? Evt har du en oppskrift på chocolatechip man kan putte i glass? :D

Hei!
Jeg fikk dette glasset i bursdag, og synes det var en fantastisk kreativ og hyggelig gave! Jeg har lyst til å gi slike glass til familie og venner, og vil gjerne bruke litt forskjellig oppskrifter fra bloggen din. Problemet med de andre oppskriftene er at man ofte skal piske smør og sukker osv, og da blir det plutselig litt komplisert med tanke på alle tørrvarene sammen i glasset. Så jeg lurte på om det vil ødelegge deigen dersom man legger alle tørrvarene i glasset og bare blander inn smør/egg til sist?

Har opplevd mange ganger at det brune sukkeret blir helt hardt etter man har åpnet pakningen, om den ikke er helt tett og uten luft. i dette glasset kommer det jo luft mellon smartiesene osv. vil ikke da det brune sukkeret blir hardt? Har du testet? Også lurer jeg også på hvor lenge de glassene er holdbare, kommer jo til å se på holdbarheten til de forskjellige produktene, og ta holdbarhetsdato etter det tidligste, men det holder også kanskje kortere om man har det slik i glass, og da spesielt det brune sukkeret :P hehe. det ble mye greier, men håper på svar =)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift