Oboykuler


Det beste snopet lager du selv!

 


Oboykuler er raske å lage og supergode! De ligner på Sjokoladekuler som er en favoritt hos mange, men har mildere sjokoladesmak.

Garantert populære hos store og små!

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 2 dl melis
♥ 2 dl Oboy sjokolademelkpulver
♥ 6 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 1 dl melk

Pynt:
♥ 150 g kokos

 

Fremgangsmåte:

Bland smeltet smør med melis og Oboy sjokolademelkpulver. Ha i havregryn og melken. Rør godt sammen og la dette stå i kjøleskapet i minst 30 minutter. Da vil havregrynene svelle opp og gjøre massen fastere.  

Ha kokos i en flat suppebolle eller liknende. Form små kuler av deigen med hendene (se tips) og rull dem forsiktig i kokosen.

Sett "Oboykulene" på et brett og sett brettet i kjøleskapet til kulene har stivnet. Når kulene er stive kan du ha dem i en kakeboks eller en liten plastikpose.

Oppbevares i kjøleskapet!

 

Herlige Oboykuler!

 

Tips:

♥ Når du skal forme kulene med hendene kan det være lurt å fukte hendene med vann jevnlig for at havregrynsmassen ikke skal klistre seg for mye til fingrene.

♥ Behandle kulene med forsiktighet frem til de har stivnet i kjøleskapet.

♥ Jeg har her brukt Oboy sjokolademelkpulver, men det går like fint å bruke Nesquick.

♥ Som nevnt ligner dette på "Sjokoladekuler". Se også oppskrift på "Konfektkuler" og "Kanonkuler".

 

 

Nommenommenom ..  Yum 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Oboykuler
Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 2 dl melis
♥ 2 dl Oboy sjokolademelkpulver
♥ 6 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 1 dl melk

Pynt:
♥ 150 g kokos

Fremgangsmåte

Bland smeltet smør med melis og Oboy sjokolademelkpulver. Ha i havregryn og melken. Rør godt sammen og la dette stå i kjøleskapet i minst 30 minutter. Da vil havregrynene svelle opp og gjøre massen fastere.  

Ha kokos i en flat suppebolle eller liknende. Form små kuler av deigen med hendene (se tips) og rull dem forsiktig i kokosen.

Sett "Oboykulene" på et brett og sett brettet i kjøleskapet til kulene har stivnet. Når kulene er stive kan du ha dem i en kakeboks eller en liten plastikpose.

Oppbevares i kjøleskapet!

Tips

♥ Når du skal forme kulene med hendene kan det være lurt å fukte hendene med vann jevnlig for at havregrynsmassen ikke skal klistre seg for mye til fingrene.

♥ Behandle kulene med forsiktighet frem til de har stivnet i kjøleskapet.

14 kommentarer

Disse skal prøves:-) De minner om Negerboller som jeg fikk oppskrift på for mange år siden, de er også veldig gode!

Jeg tok en liten vri og byttet ut oboy med dronning sjokolade:) det ble også veldig godt. Tusen takk for alle gode oppskrifter og en kjempe fin nettside.

Hei. Jeg lagde disse her en annen dag og de ble veldig gode! Nå har jeg så lyst til å lage dem igjen, men jeg har ikke melk. Går det an å bruke vann i steden, med et brukbart (spiselig) resultat? Skal jeg i så fall bruke 1 dl vann?

Jeg doblet oppskriften og jeg syntes massen ble altfor klissete og myk, havregryna sveller ikke, den forblir litt hard.. Men smaken er kjempe god, er det noe jeg kan ha gjort galt?

Hei!
Meget fristet til å prøve dette på SFO, hvor mange kuler får man ut av en oppskrift?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift