Sitronmuffins

Sitronmuffins
Ingredienser

100 g smør
2 dl sukker
3 egg
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 dl hvetemel
2 sitroner

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland i. Riv skallet av sitronene og press ut saften. Ha sitronskallet og 1,5 dl av sitronsaften i deigen (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet).

Fordel deigen i muffinsformer (se tips). Stekes midt i ovnen ved 175°C i 15-20 min.

Tips

Det er lurt å blande det tørre i smørkremen før du rører i sitronsaft og -skall, ellers har deigen lett for å skille seg.

Muffinsene får finest fasong dersom du har papirformene i et muffinsbrett. Har du ikke et slikt brett, bør du bruke doble papirformer og passe på at du ikke fyller formene for fulle.

"Sitronmuffins" kan eventuelt pyntes med litt glasur laget av melis utrørt i vann eller sitronsaft.

Se også oppskrift på "Sitronmuffins med mandler".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Hei hei, :)
Jeg fikk 19 muffins ut av oppskriften, men tror den skal holde til 20.

Jeg hadde bare 1 dl med sitronsaft så jeg la til Mozell som erstatning (+ 0,5 dl ekstra).
Jeg puttet en haug med blåbær i mine og gjemte også litt sjokolade i flere. Jeg brukte alt sitronskallet jeg hadde (1,5 sitroner) og det ble en god smak.
Ettersom jeg manglet litt sitronskall og i rev jeg i litt ingefær, som kan være hvorfor de smaker ekstra søtt. Men tror godt man kunne minket sukkermengden.

Laga disse i dag. Blei 12 store muffinser. Hakka i noe mørk kokesjokolade. Blei super godt. Mann og barn er fornøyd

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift