Peppernøtter


Her har du en gammel og kjempegod oppskrift på peppernøtter! 

Et "must have" til jul!

Oppskriften gir ca 120 stk. 

Peppernøtter
Ingredienser

250 g lys sirup
185 g sukker
65 g smør
0,5 dl kremfløte
1 ts støtt stjerneanis
0,5 ts pepper
3/4 ts natron
500 g hvetemel

Fremgangsmåte

Kok opp sirup, sukker, smør og kremfløte. Bland sammen det tørre og tilsett. Elt deigen godt sammen. La deigen hvile i kjøleskapet en kort stund, til den er avkjølt og fast nok til å kunne formes til kuler (se tips).

Trill deigen ut i pølser som deretter deles opp i små biter. Trill små, runde kuler på størrelse med hasselnøtter.

Sett kakene på stekeplater dekket med bakepapir. Stek "Peppernøttene" lysebrune midt i ovnen ved 200°C i ca 10 min. Avkjøl kakene på platen en stund før de flyttes over på rist og avkjøles helt. "Peppernøttene" skal bli harde når de er kalde.

Tips

Deigen inneholder nokså mye hvetemel og blir forholdsvis tørr i konsistensen når den er kald. Dette er meningen og bidrar til at "Peppernøttene" får den harde konsistensen som de skal ha. Det er likevel viktig å være klar over at deigen er annerledes enn vanlig pepperkakedeig. Lar du den stå i kjøleskapet for lenge, blir den hard og kornete, og det er vanskelig å forme deigen. Det er altså VELDIG VIKTIG at du lar deigen stå bare en veldig liten stund i kjøleskapet til den avkjølt og fast nok til å kunne formes. Du bør dessuten forsøke å være rask når du triller ut deigen for å forhindre at deigen blir stående for lenge og stivner.

Oppskriften kan varieres ved å bruke mørk sirup i stedet for lys sirup. Vil du ha sterkere kryddersmak kan du i tillegg til anis og pepper tilsette 1/4 ts nellik, 1/4 ts kanel og 1/4 ts ingefær.

Oppbevar kakene i tettsluttet kakeboks.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Jeg har fulgt oppskriften slavisk, men nå, etter 4 dager, er peppernøttene mine knall harde. Det er bare såvidt jeg klarer å knuse de med tennene mine. Har jeg gjort noe feil tror du?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift