Digg sjokoladelangpanne

"Digg sjokoladelangpanne" er en kjempepopulær sjokoladekake, og som du skjønner er den lett å digge! Spesielt glasuren utmerker seg, som inneholder både kaffe og mye, god sjokolade.

Det eneste som mangler her nå er mannen, men jeg håper han finner veien når han kjenner duften av bakende kvinne og nystekt sjokoladekake:-)

Digg sjokoladelangpanne
Ingredienser

5 dl sukker
4 ss kakao
1 ss natron
150 g smør
7,5 dl surmelk
1 liter hvetemel

Glasur:
200 g smør
200 g lys kokesjokolade
2 ss sterk kaffe
3 ts vaniljesukker
400 g melis
1 egg

Pynt:
kakepynt

Fremgangsmåte

Bland sukker, kakeo og natron i en stor bakebolle. Tilsett smeltet smør, surmelk og til slutt hvetemelet. Rør til du får en klumpfri deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret.

Smelt smøret til glasuren i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Rør i varm, sterk kaffe og vaniljesukker. Ha deretter i melisen og rør til glasuren er klumpfri. Ha så i egget og pisk til du får en luftig krem.

Bre sjokoladekremen jevnt over den avkjølte kaken. Dryss over kakepynt og del opp i firkanter.

Tips

Kakestykkene egner seg bra til frysing.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Hei! Min datter har hatt "Digg sjokoladepanne" som favorittkake, men nå som hun er blitt laktose-allergiker er det ikke mulig å bruke kulturmelk. Går det an å blande laktosefri rømme og melk istedenfor kulturmelk? Andre måter å kunne lage i alle fall tilnærmet samme kake? Hilsen Trude

Fantastisk side, har laget denne kaka og banankaka i langpanne. Aldri fått så mye skryt for kakene "mine" før :) Jeg har lyst til å lage sjokoladekaka igjen, men denne gangen er det en eggeallergiker som kommer på besøk. Med tanke på glasuren: er det noe annet jeg bør tilsette for at den skal bli like fantastisk som en blir med egg?
Takk for flotte oppskrifter og et tonn med inspirasjon!

Hei! Planlegger å bake denne til basar i morgen. Kjapt tips til absolutt enkleste, billigste dekor som Gjør den litt mer spennende i en supermakt uten å måtte bruke penger og tid....?

Denne røra kan ikke rekke til en stor langpanne Den hevet seg nesten ikke enda jeg brukte en liten langpanne. Noe galt i oppskriften?

Flott nettsted; Jeg brukte oppskriften på banankake til å lage en lang kake. Aldri før har 'mine' kaker fått så høye karakterer. Denne gangen må jeg imidlertid unngå å bruke egg fordi gjesten min har allergi. Er det noe mer jeg kan legge i glasuren for å gjøre den like god som den som er laget med egg?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift