Rabarbrapai

Her har du en tradisjonell og kjempegod oppskrift på Rabarbrapai!

Rabarbrapai
Ingredienser

3 dl hvetemel
2 ss sukker
100 g smør
2 ss vann

Fyll:
500 g renset rabarbra
1 dl sukker
1 ss potetmel

Pynt:
2 ss sukker
1 ss kanel

Fremgangsmåte

Ha ingrediensene til paibunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett deretter vann og klem sammen deigen.)

Trykk deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform (24 cm i diameter).

Del de rensede rabarbrastilkene opp i biter og legg i paiskallet. Bland sammen sukker og potetmel og dryss over rabarbraen. Dryss over litt sukker og kanel over kaken til slutt.

Stek Rabarbrapaien midt i ovnen ved 220°C i ca 30 min. Serveres lunken!

Tips

Rabarbrapai smaker kjempegodt helt nylaget sammen med vaniljeis!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Jeg har laget en rabarbrapai lik denne. Det jeg opplevde, var at rabarbrafyllet ble så vått at paien ikke kunne serveres. Fyllet var flytende, og paiskallet gjennombløtt. Jeg brukte potetmel når jeg blandet rabarbrabitene med sukker. Hva gjorde jeg feil?

Må få takke for en fantastisk bakebok. Jeg baker regelmessig til kirkekaffen i døvekirken i Oslo, og bruker ofte oppskritene dine. Fint med gode langpannekaker når jeg skal bake til mange.

Kan denne fryses? Den er så god, men jeg er nødt til å fryse den hvis jeg skal servere den til 50 års dagen til mannen min.....

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift