Sjokoladebiter med mokkaglasur

Sponset innlegg.

I dag er det den internasjonale kaffedagen, og som en hyllest til den deilige smaken av nytraktet kaffe har jeg allerede før i dag postet denne giveawayen - der du kan vinne en fantastisk flott kaffetrakter, "Svart Presisjon" fra Wilfa og 10 stk Viktorkrus fra Porsgrunds Porselænsfabrik - og nå kommer det her i tillegg en nydelig sjokoladekake med mokkaglasur.

Sjokoladekakestykkene smaker nydelig til en god kopp kaffe! Yum

Oppskriften er til liten langpanne.

 

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 3 ss kakao
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1,5 ts vaniljesukker
♥ 3,5 dl hvetemel
♥ 1,5 dl vann
♥ 150 g smør

Mokkaglasur:
♥ 100 g smør
♥ 5 ss kaffe (se tips)
♥ 3 dl melis


Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene. Kok opp vannet og la smøret smelte i det. Bland væsken forsiktig i eggedosisen vekselsvis med det tørre.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken nederst i ovnen ved 185°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret.

Til glasuren blandes smeltet smør sammen med avkjølt kaffe og melis. La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe tykk smørekonsistens.

Smør den over kaken med en smørekniv.

 

 

 

Del kaken opp i passe store firkanter.

 


Kjekt med langpannekaker som er så enkle å lage! 
 


Tips:

Bruk sterk, nytraktet kaffe for ekstra god smak på mokkaglasuren. Husk at kaffen må være avkjølt før du blander den med resten av ingrediensene.

Kaken kan fryses. Avkjøl de glaserte kakestykkene i kjøleskapet til glasuren har stivnet. Da unngår du glasursøl når du pakker kakestykkene ned i fryseposer.

 

ENJOY!   ♥

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sjokoladebiter med mokkaglasur
Ingredienser

3 egg
2,5 dl sukker
3 ss kakao
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
3,5 dl hvetemel
1,5 dl vann
150 g smør

Mokkaglasur:
100 g smør
5 ss kaffe (se tips)
3 dl melis

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene. Kok opp vannet og la smøret smelte i det. Bland væsken forsiktig i eggedosisen vekselsvis med det tørre.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken nederst i ovnen ved 185°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret.

Til glasuren blandes smeltet smør sammen med avkjølt kaffe og melis. La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe tykk smørekonsistens. Smør den over kaken med en smørekniv. Del kaken opp i passe store firkanter.

Tips

Bruk sterk, nytraktet kaffe for ekstra god smak på mokkaglasuren. Husk at kaffen må være avkjølt før du blander den med resten av ingrediensene.

Kaken kan fryses. Avkjøl de glaserte kakestykkene i kjøleskapet til glasuren har stivnet. Da unngår du glasursøl når du pakker kakestykkene ned i fryseposer.

Sesong
Allergier og preferanser

18 kommentarer

Den sjokoladekaken med den herlige glasuren skal jeg prøve en av de nærmeste dagene.

Den kaka er bare å anbefale! Knallgod og veldig enkel å lage.
Min kake ble derimot lysere (og tørrere?) enn det bildene her viser, men uansett veldig god. :-)
Tusen takk for oppskrift :-)

Har prøv den.. var veldig godt, men hadde kanel og lit rapsolje i lamme.. så den ble luftig og No deler med alle med oppskrift.. supper kake..

Kaken ble litt tørt og hadde for min del for lite smak. . . Smøret til gladur skal vel ikke smeltes. Det gjorde jeg, og det ble ikke noe godt, den skilte seg og ble aldri brukbart :-(

Måtte bare lage denne i kveld pga de fristende bildene. Dette var godt. Jenta mi på 10 år elsket kremen! Skal redusere steketiden litt neste gang, slik at den blir litt fuktigere. Tusen takk for mat

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift