Ostekake for livsnytere


Ostekake er en kake man aldri blir lei av!

Her en variant laget med ekte seterrømme, kremost og kremfløte - for deg som vet å sette pris på skikkelig bra råvarer! Jeg har pyntet ostekaken med pisket krem og moreller, som gjør kaken vakker, men du kan pynte kaken som du ønsker.

Ostekaken blir fyldig, kremete og NYDELIG!

Ostekake for livsnytere
Ingredienser

Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. Bixit)
100 g smør

Fyll:
1 pk sitrongelépulver
2,5 dl vann
3 dl kremfløte
3 dl seterrømme
200 g kremost
120 g melis

Pynt:
1 pk jordbærgelépulver
2,5 dl vann

Fremgangsmåte

Knus kjeksen. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen seterrømme, kremost og melis. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Løs opp jordbærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Hell i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet. Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Pynt kaken eventuelt med en marsipanrose slik som på bildet.

Tips

Ønsker du mindre ostesmak, kan du bruke 125 g kremost i stedet for 200 g (bruk f.eks. 1 pk Tine kremost i stedet for 1 pk Philadelfia).

Ikke bruk hurtiggelé til denne oppskriften.

Bruk elektrisk mikser når du blander fyllet, slik at blandingen blir helt jevn.

Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.

Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før servering. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.

Kaken er holdbar i kjøleskapet!

Kakekategori
Allergier og preferanser

19 kommentarer

Denne oppskriften er helt fantastisk! jeg pleier å ha en pose frosne bær i gelen på toppen. Fantastisk godt!

Da er kaken igjen bakt. Alle spør bestandig etter den. Og den må alltid bakes til bursdag, konfirmasjon og dåp som er i familien. Nå står den klar i kjøleskapet for morgendagens 17. Mai feiring. Oppssikriften er super enkel og kaken en fantastisk god.

Ja, denne kaken er nydelig!!
Jeg har også laget den flere ganger, og den har fått mye ros.
I morgne skal vi har stort selskap for svigers, så nå står den klar i kjøleskapet. (Sammen med Sarah Bernhardt i langpanne) som også finnes på denne siden;)

Det er viktig med gode kaker!

Denne kaka er veldig god og populær. Eg brukar ofte blåbærsylte i osteblandinga og blåbærgele på toppen.

Hei! Vi skal feire 1 års dag til jenta mi nå på søndag. og har tenkt å bake denne kaka. så jeg lurer på for og gjøre ting litt mindre travelt for meg, kan jeg da bake denne på fredags kvelden, den vil være like god på søndag?:) tenkte å toppe med det øverste gelelokket på lørdagskvelden .

Denne ostekaken ble aldri stiv for meg.
Fulgte oppskriften, tror ikke man skal bruke elektrisk mikser som det står - da ble alt "suppe" for meg....dessverre!

Fylle i kaken min ble aldri stiv (lot den stå i nesten et døgn) den ble som youghurt for meg :(

Elsker denne ostekaka ! Enkel oppskrift, kjapp å lage, og smaker helt nydelig. Kan ikke bli bedre da :)
Dere som har fått " suppe", har dere husket å kun lage med 2,5 dl vann, og ikke 5 dl som det står på gele pakken??? Jeg har laget denne kaken x antall ganger, og den blir stiv hver gang, så vanskelig å si hva som har gått galt for dere.

Hei!
Lurer på: Er det mulig å lage en lokk ved å lage bringebær-puré/coulis og gelatin?
Litt det samme som man gjør med mango-pulp?
For den oskekaka med mangopulp har jeg pimpet med fersk mango i ostekremen og pasjonsfrukt på toppen, og er kaka alle spør om i middagsselskap (og vi er en gjeng i slutten av tjueåra!)
Men nå som 17 mai nærmer seg, så kunne jeg tenkt meg å prøve å lage lokk av frisk bringebærcoulis og gelatin. samt pynte med blåbær. Vipps rødt hvitt og blått :) Men med et stramt tidskjema, så må jeg forhøre meg. For har ikke tid til å bomme :) hehe

Jeg byttet ut sitrongele pulveret og 2,5 dl vann. Brukte 2 dl kirsebærkompott og 1/2 dl vann, kokte opp dette og blandet deretter inn 6 gelatin plater!!! Uten tvil den beste ostekaka jeg har laget. Anbefales=)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift