Krydderkake med appelsinkrem


Deigen til denne krydderkaken i langpannen lager du på noen få minutter. Oppskriften er til stor langpanne og er basert på samme oppskrift som Krydderkake med ostekrem, som er veldig populær her på Det søte liv. Siden det er påske, har jeg denne gangen dekket den med deilig appelsinkrem.  Smile  

 

 

Appelsinkrem smaker nydelig til den myke krydderkaken!  Yum 

 

Lekker påskekake!
 

 

Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 1 liter kefir
♥ 500 g sukker
♥ 650 g hvetemel
♥ 4 ts natron
♥ 4 ts kanel
♥ 3 ts kardemomme
♥ 1 ts vaniljesukker

Appelsinkrem:
♥ 400 g smør
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1,5 dl presset appelsinsaft
♥ 1 kg melis

 

Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Ha sukkeret i en stor bakebolle. Bland i kefir. Tilsett natron og rør godt. Ha så i alt krydderet og det avkjølte smøret. Bland til slutt i hvetemelet og rør deigen sammen til den er jevn og klumpfri (bruk gjerne stålvisp).

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35 min. Avkjøl kaken helt i formen.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Avkjøl kaken til den er helt kald.

 

 

Til appelsinkremen piskes mykt, romtemperert smør sammen med de øvrige ingrediensene til en luftig appelsinkrem.

Bre appelsinkremen over kaken eller sprøyt små rosetter av kremen oppå kaken som jeg har gjort her. Hvis du synes appelsinkremen er for bløt, kan du sette den en stund i kjøleskapet.

 

 

Del den ferdig pyntede kaken i passe store firkanter.

 


Tips:

♥ Kaken er kjempefin å fryse. For å unngå søl med appelsinkremen, er det lurt å sette kaken i kjøleskapet til kremen er stivnet (gjerne over natten). Ha så stykkene i små fryseposer og frys ned uten trykk på toppen. Når kaken er frossen kan du stable oppå hverandre som du ønsker.

 

 

Nam, nam - dette er supergodt!

 


♥ ♥ ♥ ♥
 

Krydderkake med appelsinkrem
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 1 liter kefir
♥ 500 g sukker
♥ 650 g hvetemel
♥ 4 ts natron
♥ 4 ts kanel
♥ 3 ts kardemomme
♥ 1 ts vaniljesukker

Appelsinkrem:
♥ 400 g smør
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1,5 dl presset appelsinsaft
♥ 1 kg melis

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Ha sukkeret i en stor bakebolle. Bland i kefir. Tilsett natron og rør godt. Ha så i alt krydderet og det avkjølte smøret. Bland til slutt i hvetemelet og rør deigen sammen til den er jevn og klumpfri (bruk gjerne stålvisp).

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35 min. Avkjøl kaken helt i formen.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Avkjøl kaken til den er helt kald.

Til appelsinkremen piskes mykt, romtemperert smør sammen med de øvrige ingrediensene til en luftig appelsinkrem.

Bre appelsinkremen over kaken eller sprøyt små rosetter av kremen oppå kaken som jeg har gjort her. Hvis du synes appelsinkremen er for bløt, kan du sette den en stund i kjøleskapet.

Del den ferdig pyntede kaken i passe store firkanter.

Tips

♥ Kaken er kjempefin å fryse. For å unngå søl med appelsinkremen, er det lurt å sette kaken i kjøleskapet til kremen er stivnet (gjerne over natten). Ha så stykkene i små fryseposer og frys ned uten trykk på toppen. Når kaken er frossen kan du stable oppå hverandre som du ønsker.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

8 kommentarer

Hei, jeg har lyst til å forsøke å lage muffins med denne oppskriften. Hva tenker du at steketiden blir om jeg forsøker å lage de i den størrelsen det er på de vanligste papirformene en får kjøpt i dagligvarebutikken?

Hei, det går fint å lage muffins, men du kommer til å få nokså mange :-) Steketiden på muffins i vanlig størrelse er ca. 15 minutter ved 180 grader. Sett papirformene helst i muffinsbrett, så kan du fylle dem 2/3 fulle og de vil likevel holde fasongen under stekingen.

Kære det søte liv.

Jeg har
store problemer med at lave jeres appelsinkrem, jeg får ikke rørt sukkeret ordentlig ud i smørret, jeg får den ikke glat og jævn, nu er det anden gang at jeg kan smide det hele ud, hvad gør jeg forkert, følger opskriften og har prøvet kun sukker og smør først men det vil ikke.
Kan i hjælpe mig da vi er så glade for Krydderkaken.

Med venlig hilsen

Susanne.

Kære Linda.
Jeg har brugt vanlig farin ( sukker )

Denne ble litt for mektig for vår del. Fikk den heller ikke til å bli fluffy, men heller kompakt og litt seig...

Korleis er det å lage denne kvelden før den skal serverast, held den seg saftig og god? Tenker å bre på kremen same dag.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift