Pepperkaker med Stilton og gløggmarinerte fiken

 

Har du pepperkaker igjen fra julen, vil jeg her gi deg et kjempegodt tips!

Pepperkaker smaker utrolig godt sammen med blåmuggsosten Stilton.

 


Enda bedre blir det med gløggmarinerte fiken!  Tilbehør: Et glass med god portvin!

Kvelden er reddet!  Tongue smile

 

 

Ingredienser:

♥ pepperkaker
♥ Stilton (eller annen blåmuggost)

Gløggmarinerte fiken:
♥ 250 g tørkede fiken
♥ 2,5 dl gløgg (ikke utblandet)

 

Fremgangsmåte:

Start dagen i forveien med fjerne stilken fra fikenene og dele dem opp i striper (snittflaten på fikenskivene gjør at de legger seg fint på osten uten å falle av). Legg de i en liten bolle. Varm opp gløggen til kokepunktet og hell deretter straks over fikenskivene. Avkjøl noe og dekk så over med plastfolie. La skålen stå i kjøleskapet til dagen etter. Mesteparten av gløggen skal da ha trukket inn i fikenskivene.

Legg fikenskivene i en liten serveringsskål.

 


Server med pepperkaker, romtemperert Stilton og god portvin!

 

 

Tips:

♥  Det går selvsagt helt fint å nyte pepperkaker med andre typer blåmuggsoster også, men Stilton er som sagt veldig godt egnet i denne sammenheng. Stilton er en velkjent blåmuggost som finnes i de fleste ostedisker. 

Stilton

This is one of the best British cheeses, worthy of a sonnet. It is a quintessential English cheese, suitable not only for celebrations, but also to perk up everyday dishes. It is the only British cheese to have a Certification Trade Mark and an EU Protected Name.

The Stilton cheese can only be produced in the three counties of Derbyshire, Nottinghamshire and Leicestershire. The cheese is made from locally produced cow's pasteurised milk. It is made in a cylindrical shape and allowed to form its own coat or crust. The distinctive feature of this cheese is magical blue veins radiating from the centre of the cheese.

Traditionally, this cheese has been paired with sherry and port wine. It is also a good choice to go with walnuts, crackers, biscuits and breads.

(Kilde: www.cheese.com)

 

 

♥ Bruk ublandet gløgg rett fra flasken for å få skikkelig god gløggsmak på fikenen.

 

 

♥ Både osten og gløggmarinerte fiken holder seg i kjøleskapet. Bare husk å pakke begge deler godt inn hver for seg i plastfolie.

VELDIG kjekt å ha på lur! 

 


En deilig smakebit på kvelden.

 

 

NAM! 
 

♥ ♥ ♥ ♥

Pepperkaker med Stilton og gløggmarinerte fiken
Ingredienser

♥ pepperkaker
♥ Stilton (eller annen blåmuggost)

Gløggmarinerte fiken:
♥ 250 g tørkede fiken
♥ 2,5 dl gløgg (ikke utblandet)

Fremgangsmåte

Start dagen i forveien med fjerne stilken fra fikenene og dele dem opp i striper (snittflaten på fikenskivene gjør at de legger seg fint på osten uten å falle av). Legg de i en liten bolle. Varm opp gløggen til kokepunktet og hell deretter straks over fikenskivene. Avkjøl noe og dekk så over med plastfolie. La skålen stå i kjøleskapet til dagen etter. Mesteparten av gløggen skal da ha trukket inn i fikenskivene.

Legg fikenskivene i en liten serveringsskål.

Server med pepperkaker, romtemperert Stilton og god portvin!

Tips

♥  Det går selvsagt helt fint å nyte pepperkaker med andre typer blåmuggsoster også, men Stilton er som sagt veldig godt egnet i denne sammenheng. Stilton er en velkjent blåmuggost som finnes i de fleste ostedisker. 

♥ Bruk ublandet gløgg rett fra flasken for å få skikkelig god gløggsmak på fikenen.

♥ Både osten og gløggmarinerte fiken holder seg i kjøleskapet. Bare husk å pakke begge deler godt inn hver for seg med plastfolie.

VELDIG kjekt å ha på lur!

Mat
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift