Ostekake med pepperkaker


Hei dere!

Jeg gir meg ikke med ostekaker helt enda..  Smile

Den kjente, kjære ostekaken får her en nydelig julesmak ved at kjeksbunnen lages med knuste pepperkaker. Ostefromasjen har mild smak av appelsin.

 

 

Dette er en kake som passer like godt som dessert etter en god middag som på kakebordet, og det ikke noe i veien for å lage kaken klar et par dager før servering.

 

Ingredienser:

Bunn:
♥ 300 g pepperkaker
♥ 150 g smør

Ostefromasj:
♥ 1 pk appelsingelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g kremost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Pynt:
♥ 100 g pepperkaker
♥ melisdryss


Fremgangsmåte:

Knus pepperkakene og bland pepperkakesmulene med smeltet smør.

Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat eller bruk integrert kakeform og kakefat. Klem pepperkakeblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt i 30 minutter.

Løs opp appelsingelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Bland i avkjølt gelé i en tynn stråle. Pisk kremfløten stiv og rør kremen deretter inn i ostefyllet. Visp gjerne med en stålvisp så blandingen blir helt jevn. Hell ostefyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Pynt kaken med knuste pepperkaker og melisdryss.

 

 

Lekker kake!

 

 

Tips:

♥ Vannet i ostefromasjen kan byttes ut med appelsinjuice for ekstra god appelsinsmak på kaken. Bare varm opp appelsinjuicen og løs opp gelepulveret på samme måte som når du bruker vann.

♥ Til ostekaker er det smart å bruke kakeform som er integrert med kakefat (Bake it Easy-form). Alternativt kan du sette kakeringen direkte på et kakefat, men da er det veldig viktig at du klemmer pepperkakeblandingen helt ut i kanten av kakeringen så ostefromasjfyllet ikke renner ut på fatet.

♥ Ostekaken er holdbar i kjøleskapet i 2-3 dager.

 

 

Denne ostekaken er fromasjaktig og slett ikke så mektig.

 

 

Nydelig, lettlaget dessertkake!  Heart

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Ostekake med pepperkaker
Ingredienser

Bunn:
♥ 300 g pepperkaker
♥ 150 g smør

Ostefromasj:
♥ 1 pk appelsingelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g kremost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Pynt:
♥ 100 g pepperkaker
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Knus pepperkakene og bland pepperkakesmulene med smeltet smør.

Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat eller bruk integrert kakeform og kakefat. Klem pepperkakeblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt i 30 minutter.

Løs opp appelsingelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Bland i avkjølt gelé i en tynn stråle. Pisk kremfløten stiv og rør kremen deretter inn i ostefyllet. Visp gjerne med en stålvisp så blandingen blir helt jevn. Hell ostefyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Pynt kaken med knuste pepperkaker og melisdryss.

Tips

♥ Vannet i ostefromasjen kan byttes ut med appelsinjuice for ekstra god appelsinsmak på kaken. Bare varm opp appelsinjuicen og løs opp gelepulveret på samme måte som når du bruker vann.

♥ Til ostekaker er det smart å bruke kakeform som er integrert med kakefat (Bake it Easy-form). Alternativt kan du sette kakeringen direkte på et kakefat, men da er det veldig viktig at du klemmer pepperkakeblandingen helt ut i kanten av kakeringen så ostefromasjfyllet ikke renner ut på fatet.

♥ Ostekaken er holdbar i kjøleskapet i 2-3 dager.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

11 kommentarer

Denne oppskriften har jeg brukt noen år. Jeg pleier å bruke appelsinjuice istedet for vann. Utrolig godt:)

Här i Sverige har vi inte någon apelsingelé, kan man ersätta det med något och i vilka mängder? Skulle gärna vilja göra denna, eftersom jag inte tål ägg skulle denna vara perfekt.

Kunne tenkt meg å lage en variant av denne (en av gjestene tåler ikke sitrus), så jeg lurer på om du vet hvor mye gelatin jeg måtte brukt i stedet for appelsinpulveret? :)