Iskake med peanøtter

Iskake med peanøtter

21.06.2007
Iskake med peanøtter

Ingredienser

Bunn:
150 g salte peanøtter (se tips)

Is:
3 eggeplommer
180 g sukker
200 g kremost
1 ts vaniljesukker
1 vaniljestang
3 dl kremfløte

Pynt:
75 g sjokoladedråper
50 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Ha peanøttene jevnt utover i bunnen på en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Pisk eggeplommer og sukker luftig. Pisk inn kremosten, vaniljesukker og frøene fra vaniljestangen. Pisk kremfløten til luftig krem og vend i. Hell iskremblandingen i formen og dryss over sjokoladedråpene. Sett kaken i fryseren til isen har stivnet.

Før servering tas kaken ut av formen og bakepapiret dras forsiktig av fra undersiden. Smelt eventuelt litt ekstra kokesjokolade og ringle over kaken.

Tips

Bruk salte peanøtter, men jeg synes kaken blir best om mesteparten av saltet tørkes av før nøttene has i formen.

21.06.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Hvor lenge kan denne stå i fryseren? :-)

Nesten (men bare nesten) dårlig gjort å legge ut en sånn oppskrift. Prøvde denne for første gang for ca 2 mnd siden, nå går det en kake i uka her.
ELSKER blandingen av søtt og salt, denne MÅ bare prøves om du ikke har gjort det enda.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter