Bountykuler med mørk sjokolade


Bountykuler må jeg lage hver eneste jul - og dette er også en av de mest populære konfektoppskriftene her på Det søte liv.

I år lagde jeg dem med mørk sjokolade i stedet for lys, og det skulle ikke mer til for å gi Bountykulene en litt mer eksklusiv og voksen smak.

Supergode er de i alle fall!

 

 

Så gode at jeg lagde en dobbelt så stor porsjon som det jeg pleier  Smile

 

 

Bountykuler kan legges i en søt eske, så blir de fin å gi bort  Heart 

 

 

Ingredienser:

♥ 100 g smør
♥ 1 dl lys sirup
♥ 1 dl melis
♥ 4 dl kremfløte
♥ 400 g kokos

Pynt:
♥ 400 g mørk sjokolade (se tips)
♥ 50 g delfiafett
- -
♥ kokosdryss
 

Fremgangsmåte:

Ha smør, sirup, melis og kremfløte i en kjele. La blandingen småkoke i ca 5-10 minutter, til massen blir gyldenhvit og seig (sirupsaktig) i konsistensen (pass nøye på at varmen ikke er for sterk, se tips).

Ta kjelen av platen og bland inn kokos.

Avkjøl blandingen til den blir fast nok til å kunne formes. Det kan være greit å la kjelen stå i kjøleskapet i noen timer hvis du synes blandingen er for løs.

Form kokosmassen til små kuler med hendene (det kan lønne seg å fukte hendene med vann innimellom trillingen). Legg kokoskulene på et brett som er dekket med bakepapir. Sett brettet i kjøleskapet i et par timer, til kulene har stivnet.

Smelt mørk sjokoladen sammen med delfiafett i en metallbolle over vannbad.

Dypp de kalde kokoskulene raskt i sjokoladen ved hjelp av to gafler og legg dem tilbake på brettet med bakepapir. Dryss over kokos til pynt før sjokoladen setter seg, slik at kokosen fester seg godt til sjokoladen.

 

 

Sett brettet med de glaserte kulene tilbake i kjøleskapet. La stå kaldt til sjokoladen har stivnet.

Løsne Bountykulene fra bakepapiret og ha dem i en tett boks med matpapir mellom lagene.

Oppbevares i kjøleskapet (se tips).

 

 

Tips:

♥ Pass på at du ikke koker kokosmassen for lenge og på for sterk varme, ellers danner det seg brun og seig karamell. Kokosmassen skal fortsatt være så å si hvit i fargen (eventuelt bare med en litt gylden nyanse) også etter at den er kokt.

♥ Bruk mørk sjokolade av god kvalitet, gjerne mørk overtrekkssjokolade hvis du får tak i. Alternativt kan du bruke vanlig mørk kokesjokolade (med 70% kakaoinnhold), men da anbefaler jeg å smelte sjokoladen sammen med litt delfiafett, så den smeltede sjokoladen blir litt mer tyntflytende.

♥ Konfekten er meget holdbar. Den bør absolutt oppbevares i kjøleskapet, ellers smelter sjokoladen og konfekten blir klissete.

♥ Prøv med et par dråper peppermynteolje i kokosblandingen - det blir faktisk supergodt!  Smile

♥ Oppskriften gir nærmere 100 Bountykuler. Det er selvsagt ikke noe i veien for å halvere oppskriften hvis du vil lage færre.

 

 

Se såklart også den kjempepopulære oppskriften på Bountykuler her på Det søte liv som lages med lys sjokolade!

 

 

Fra meg til deg  Heart

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Bountykuler med mørk sjokolade
Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 1 dl lys sirup
♥ 1 dl melis
♥ 4 dl kremfløte
♥ 400 g kokos

Pynt:
♥ 400 g mørk sjokolade (se tips)
♥ 50 g delfiafett
- -
♥ kokosdryss

Fremgangsmåte

Ha smør, sirup, melis og kremfløte i en kjele. La blandingen småkoke i ca 5-10 minutter, til massen blir gyldenhvit og seig (sirupsaktig) i konsistensen (pass nøye på at varmen ikke er for sterk, se tips).

Ta kjelen av platen og bland inn kokos.

Avkjøl blandingen til den blir fast nok til å kunne formes. Det kan være greit å la kjelen stå i kjøleskapet i noen timer hvis du synes blandingen er for løs.

Form kokosmassen til små kuler med hendene (det kan lønne seg å fukte hendene med vann innimellom trillingen). Legg kokoskulene på et brett som er dekket med bakepapir. Sett brettet i kjøleskapet i et par timer, til kulene har stivnet.

Smelt mørk sjokoladen sammen med delfiafett i en metallbolle over vannbad.

Dypp de kalde kokoskulene raskt i sjokoladen ved hjelp av to gafler og legg dem tilbake på brettet med bakepapir. Dryss over kokos til pynt før sjokoladen setter seg, slik at kokosen fester seg godt til sjokoladen.

Sett brettet med de glaserte kulene tilbake i kjøleskapet. La stå kaldt til sjokoladen har stivnet.

Løsne Bountykulene fra bakepapiret og ha dem i en tett boks med matpapir mellom lagene.

Oppbevares i kjøleskapet (se tips).

Tips

♥ Pass på at du ikke koker kokosmassen for lenge og på for sterk varme, ellers danner det seg brun og seig karamell. Kokosmassen skal fortsatt være så å si hvit i fargen (eventuelt bare med en litt gylden nyanse) også etter at den er kokt.

♥ Bruk mørk sjokolade av god kvalitet, gjerne mørk overtrekkssjokolade hvis du får tak i. Alternativt kan du bruke vanlig mørk kokesjokolade (med 70% kakaoinnhold), men da anbefaler jeg å smelte sjokoladen sammen med litt delfiafett, så den smeltede sjokoladen blir litt mer tyntflytende.

♥ Konfekten er meget holdbar. Den bør absolutt oppbevares i kjøleskapet, ellers smelter sjokoladen og konfekten blir klissete.

♥ Prøv med et par dråper peppermynteolje i kokosblandingen - det blir faktisk supergodt!  Smile

♥ Oppskriften gir nærmere 100 Bountykuler. Det er selvsagt ikke noe i veien for å halvere oppskriften hvis du vil lage færre.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

24 kommentarer

Først står det at man skal trekke gryta av varmen før man blander i kokos. Lenger ned står det at kokosen ikke må koke for lenge...
Hva er riktig?

Når blandingen hadde fått en grei konsistens hadde jeg i kokos'en. Rørte litt rundt til det samla seg og brukte slikkepott til å jevne ut overflaten og satte den i kjøleskap. Brukte èngangshansker til å forme små kuler (skjønt, de ble vel litt for store ettersom jeg bare fikk 60 stk ;) )

Hei Ellen, jeg koker ikke blandingen etter at kokosen er tilsatt, men det gjør jo ikke noe å gjøre det heller hvis blandingen virker for løs. "Lenger nede" står det at kokosmassen ikke må koke for lenge- mener da blandingen før man har kokosen..

Skjønner meg ikke helt på det at etter de første ingrediensene er blandet, og det skal kokes i 5-10 min, skal det bli sirupsaktig i konsistensen?!
Nå har kjelen stått på platen mye lengre, men noe seig blir ikke blandingen...

Hei Ingrid, det er jo litt vanskelig å forklare konsistensen med ord, skulle vel egentlig vist konsistensen på video... :-)

Konsistensen skal ikke bli så sirupsaktig at den ligner på tykk, brun sirup som man får kjøpt i butikken, men seigere og mer klissete enn før det begynte å koke. Når man tilsetter kokosen, sveller kokosen opp og blandingen tykner. Du gjorde sikkert helt rett, håper du testet å tilsette kokosen og at du ble fornøyd med resultatet.

Jeg tok en sjanse på røra etter ca 10 min, da den hadde tyknet litt. Den var såvisst ikke seig eller sirupaktig, men resultat ble veldig bra til slutt. Lot røra med kokos i avkjøle på benk, og trillet de ut ikke lenge etter.

Syns detta blei veldig avansert når det går an å bruke kondensert melk i stedet for å begynne å blande og koke alt mulig og likevel få knallgode bounty :)

Som svar på av Aud-Marit (ikke bekreftet)

Ja, stemmer at Bounty kan lages med søtet, kondensert melk også. Skal poste oppskrift på dette også etter hvert .. :-)

Hei. Da er kulene ferdig trillet. Tar på sjokolade i morgen. Får stå over natten i kjøleskap. Mulig massen ble ørlite mer gyllen enn anbefalt. Men jeg synes at massen ble veldig preget av smørsmak. Kan jeg ha brukt feil,eller er det normalt? Vil den forsvinne etter ei natt i kjøleskap?

Som svar på av Kathrine (ikke bekreftet)

Konfekten kan oppbevares i kjøleskapet i flere uker. Har aldri testet lenger enn 14 dager fordi de forsvinner raskt.. :-) Men ser ingen grunn til at de ikke skulle holde enda lenger.

Nå er kulene ferdig trillet ut. Massen smaker utpreget smør. Kulene var lette å samle, men de kjennes veldig fulle av fett. Er sikker på rett smørmengde, men usikker på om jeg skal ta arbeidet med å ha på sjokolade. Hva kan jeg ha gjort feil?

Nå er kulene ferdig trillet ut. Massen smaker utpreget smør. Kulene var lette å samle, men de kjennes veldig fulle av fett. Er sikker på rett smørmengde, men usikker på om jeg skal ta arbeidet med å ha på sjokolade. Hva kan jeg ha gjort feil?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift