Chilimarmelade

 

Her har du en fantastisk oppskrift på chilimarmelade - basert på Nigellas berømte oppskrift på Chilli Jam.

 

 

Det er i grunnen like mye rød paprika i denne marmeladen som chili, så marmeladen er ikke så sterk som den kan høres ut som. Rød paprika er faktisk en supermild variant av chili.

 

Rød chili og paprika Ramiro (avlang type rød paprika).

 

I grunnen er ikke dette en marmelade heller, men snarere en nokså stiv chiligelé.

 


 

Smaken er helt vidunderlig til alle typer oster!

 

De kjempefine tallerkene er sponset av GreenGate.
 

Her serverer jeg chilimarmeladen til et utvalg Edamer og lignende guloster.

 

 

Supergodt!

 

 

Can't get enough!   Yum 

 

 

Oppskriften gir ca. 6 små syltetøyglass.

 

Ingredienser:

♥ 150 g rød chili (renset vekt, se tips)
♥ 150 g rød paprika (renset vekt)
♥ 1 kg syltesukker (se tips)
♥ 6 dl eplesidereddik

 

Fremgangsmåte:

Ha chili og paprika i en food processor med hakkekniv og kjør til både chili og paprika er helt fint hakket.

Ha eddik og syltesukker i en stor, tykkbunnet kjele og kok opp slik at sukkeret løser seg opp. Tilsett chili- og paprikamosen og la blandingen koke under omrøring i ca. 10 minutter.

Ta kjelen av platen og avkjøl i 40 minutter. Rør av og til. Du vil se at marmeladen blir tykkere og tykkere i konsistensen etter hvert som den avkjøles og at de små bitene chili og paprika fordeler seg jevnt i marmeladen.

Ha marmeladen på rene syltetøyglass. Avkjøl helt før du har på lokket.

 

 

Klar for servering!

 

 

Tips:

♥ Det er spesielt de små frøene inni den røde chilien som er sterke, så rens ut alle frøene før du deler opp chilien. Vask gjerne den rensede chilien i kaldt vann. Pass også på at du ikke tar deg i øynene når du renser chili og at du vasker hendene godt når du er ferdig, for det kan svi kraftig i øynene.

 

Jeg brukte her avlang, rød paprika, men helt vanlig type rød paprika går også fint å bruke.
 

♥ Syltesukker er vanlig sukker som er tilsatt pektin som gjør at marmeladen kommer til å tykne nesten til en gelé ved avkjøling. Fås tak i hos de fleste store matvarebutikkene.

♥ Det er ikke noe i veien for å halvere oppskriften.

♥ Marmeladeglassene bør oppbevares i kjøleskapet.

♥ Jeg synes denne chilimarmeladen smaker nydelig til alle typer oster, enten det er gulost, hvitskimmelsoster eller blåskimmelsoster.

 

 

Utrolig kjekt tilbehør til ostefatet!

 

 

Herlig - søt og akkurat passe sterk chilimarmelade!
 


♥ ♥ ♥ ♥

Chilimarmelade
Ingredienser

♥ 150 g rød chili (renset vekt, se tips)
♥ 150 g rød paprika (renset vekt)
♥ 1 kg syltesukker (se tips)
♥ 6 dl eplesidereddik

Fremgangsmåte

Ha chili og paprika i en food processor med hakkekniv og kjør til både chili og paprika er helt fint hakket.

Ha eddik og syltesukker i en stor, tykkbunnet kjele og kok opp slik at sukkeret løser seg opp. Tilsett chili- og paprikamosen og la blandingen koke under omrøring i ca. 10 minutter.

Ta kjelen av platen og avkjøl i 40 minutter. Rør av og til. Du vil se at marmeladen blir tykkere og tykkere i konsistensen etter hvert som den avkjøles og at de små bitene chili og paprika fordeler seg jevnt i marmeladen.

Ha marmeladen på rene syltetøyglass. Avkjøl helt før du har på lokket.

Tips

♥ Det er spesielt de små frøene inni den røde chilien som er sterke, så rens ut alle frøene før du deler opp chilien. Vask gjerne den rensede chilien i kaldt vann. Pass også på at du ikke tar deg i øynene når du renser chili og at du vasker hendene godt når du er ferdig, for det kan svi kraftig i øynene.

♥ Syltesukker er vanlig sukker som er tilsatt pektin som gjør at marmeladen kommer til å tykne nesten til en gelé ved avkjøling. Fås tak i hos de fleste store matvarebutikkene.

♥ Det er ikke noe i veien for å halvere oppskriften.

♥ Marmeladeglassene bør oppbevares i kjøleskapet.

♥ Jeg synes denne chilimarmeladen smaker nydelig til alle typer oster, enten det er gulost, hvitskimmelsoster eller blåskimmelsoster.

Sesong

26 kommentarer

Dette høres helt nydelig ut, fint å gi bort sammen med en god rødvin som venninnegave. Hvor lenge kan et slikt glass holde seg uåpnet i kjøleskapet?

Hei Karin, ja dette er en super gave å gi bort! Uåpnet i kjøleskap burde dette ha kjempelang holdbarhet, i hvert fall i mange måneder. Marmeladen holder seg lenge (i flere uker) i åpnet glass også, så lenge du oppbevarer det i kjøleskapet.

Hei! Jeg har nå prøvd og lage chilimarmelade. Det jeg stusser litt over er at det lukter mye epple cider eddik av det. Jeg har kjøpt den som blir solgt i butikken. Men er det enn annen slag en skal kjøpe? Og er det normalt at det skal lukte sånn?

Hei Annett, jeg bruker også helt vanlig epleeddik som du får kjøpt i butikkene. Epleeddik lukter sterkt når du bruker det, så jeg kan forstå at du reagerer på lukt på kjøkkenet. Det er helt normalt!

Men selve marmeladen skal absolutt ikke lukte av epleeddik!

Nå er det heller ikke noe i veien for å bruke annen type eddik hvis du foretrekker det til en annen gang, for eksempel vineddik.

Hei! Tusen takk for svaret. Lukten ble litt mildere når den hadde stått en stund. Men den er dessverre der ennå. Kan det være at den må kokes lenger? Har du noe ide til hva enn kan gjøres? Men må si smaken er god. Tenkte egentlig på om enn kanskje må ha mer chili i for at lukten skal forsvinne mer? Må bare spørre, da jeg har så lyst og få til dette :-)

Hei,
Hvor har du kjøpt de søte små krukkene?
Ønsker deg en riktig god jul ;)

Anette

Som svar på av Anette (ikke bekreftet)

Slike krukker fås kjøpt mange steder, f eks Ikea, Søstrene Grene og Clas Ohlson. Tror jeg kjøpte disse hos Kremmerhuset.

Takk:) Håper du også har hatt en fin jul!

Hei! Jeg får ikke tak i syltesukker, har vært på flere store matbutikker. Kan jeg bruke certo fruktpektin istede? Håper på raskt svar, da jeg skal lage dette som julegave!

Hei. Jeg laget nettopp chilimarmelade som skal være julegaver. Fant heller ikke syltesukker, så brukte fruktpektin og sukker. Jeg brukte disse blandingsforholdene, ble supergodt:
Ca 150 g chili
Ca 150 g rød paprika
5 dl eplecidereddik
400 g sukker
35 g fruktpektin

Jeg får ikke tak i flytende fruktpektin/Certo, de har noe som heter Atamon, det er et konserveringsmiddel, men vet ikke om det tykner marmeladen. Kan jeg bruke certo syltepulver?

Denne marmeladekonsistens var nydelig! Jeg spiste den med ost og kjeks, og det passet perfekt! Jeg kjøpte noen søte krukker på Clas Ohlson, og lagde små søte julegaver. Jeg lagde flere porsjoner og trappet litt ned på chilli og økte paprikamengden ved en anledning. Det var litt vanskelig å få tak i syltesukker men det løste jeg ved å tilsette pektin, noe alle butikker har.
Nydelig!!!!!så utrolig inspirerende side

Hei! Håper å få litt rikeleg med chili neste år, og lurer på om denne marmeladen kan frysast? Kan av og til bli litt begrensa med plass i kjøleskapet...

Det trengs ca 9 røde chili - en pk. på 3 stk er 50 gram.
Lykke til!

PS IKKE kom nær øynene med fingrene før du har vasket deg grundig!! Det svir noe inn i tåka.....

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift