Ambassadekake med kaffe


Dette er en kakekomposisjon som ble til etter en spesialbestilling fra min mann. Han ønsket seg nemlig Ambassadekake, men med noe sterkere kaffesmak.

Vi er enige om at kaken ble SUPERVELLYKKET!

Ambassadekake med kaffe
Ingredienser

Kakebunn:
4 egg
2,5 dl sukker
2 ts kaffepulver
2 ss kokende vann
50 g mandler
1 dl potetmel
0,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Fyll:
1 egg
0,5 dl sukker
0,5 dl sterk kaffe
100 g smør
100 g kokesjokolade
5 dl kremfløte

Pynt:
mokkabønner

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Løs opp kaffepulver i vannet og tilsett. Mal mandlene og ha i. Sikt i det tørre og bland deigen forsiktig sammen. Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Sett kaken i kald ovn på midterste rille. Sett ovnen på 160°C og stek kaken i ca 1 time. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langs kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i 3 bunner.

Til fyllet varmes smør og kaffe opp i en liten kjele til smøret har smeltet. Brekk i sjokoladen og la den smelte i den varme smør- og kaffeblandingen. Rør blandingen jevn. Sett sjokoladeblandingen noen timer i kjøleskapet, slik at den får stivnet til (se tips). Pisk egget og sukkeret til eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen under pisking. Pisk kremfløten til krem og rør inn i fyllet til slutt.

Ha sjokoladekremen mellom kakebunnene og over hele kaken. Pynt kaken med mokkabønner.

Tips

Det er lurt å sette sjokolade- og smørblandingen til fyllet i kjøleskapet før du blander det med eggedosisen og kremfløten av to grunner: For det første sikrer du deg da at blandingen blir HELT kald før du blander i kremen. Det er svært viktig, ellers smelter kremen. For det andre vil sjokolade- og smørblandingen gjøre at fyllet blir altfor tyntflytende til å kunne fylle kaken hvis du ikke lar den stivne først. Tar du deg tid til dette viktige poenget, er det aldri noe problem å få til fyllet!

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei
Har laget mocca embassy mange ganger, og elsker kaken:-)
Men de siste gangene har jeg hatt litt trøbbel med bunnen.. En liten stund etter at jeg har satt kaken i ovnen begynner den å heve MASSE, så mye at det renner ut av formen... og så kollapser kaken... noen forslag til hva jeg Gjør feil?
Kan det være at ovnen blir for fort varm? Kaken skal jo settes inn i kald ovn....
Kjempeglad for tips :-)

Som svar på av Anja (ikke bekreftet)

Fant ut av det selv;-)
Var fordi ovnen min blir for fort varm.. prøvde å lage bunnen en gang til. Gjorde akkurat samme denne gangen, bortsett fra at jeg lot ovnsdøra stå litt åpen til ovnen hadde fått riktig temperatur. Derfor steg temperaturen i ovnen saktere, og bunnen ble denne gangen helt perfekt ☺

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift