Pannekaker


Her har du en super grunnoppskrift som gir eventyrlig gode "Pannekaker"!

Serveres med ditt favorittsyltetøy, sukker og sitron, iskrem og bær, eller det du måtte foretrekke.

 

Ingredienser:

♥ 6 egg
♥ 2 ss sukker
♥ 5 dl melk
♥ 5 dl hvetemel
♥ 50 g smør

 

Fremgangsmåte:

Visp sammen egg, sukker og melk. Bland inn hvetemel og smeltet smør. Rør godt med en ballongvisp slik at alle klumper fjernes.

La deigen stå og svelle i minst en halvtime.

Stek tynne pannekaker i stekepanne på middels varme. Bruk litt smør eller formfett til stekingen dersom du ikke har en god teflonpanne.

Serveres nystekte!

 

 


Tips:

♥ Spe pannekakerøren med litt ekstra melk eller vann dersom den tykner underveis.

 

Pannekaker er gode med alle typer syltetøy! 

 

 

Smør på syltetøyet og rull pannekakene sammen.

NAM! 

 

 

 

- -

EVENTYRET OM PANNEKAKEN

Det var engang en kone som hadde syv sultne unger, og dem stekte hun pannekaker til. Det var råmelks-kake, den lå i pannen og este seg så tykk og god, og ungene sto omkring, og gamlefar satt og så på.

"Å, la meg få litt pannekake, mor mi, jeg er så sulten," sa den ene ungen.
"Å kjære deg," sa den andre.
"Å kjære, vene deg," sa den tredje.
"Å kjære, vene, snille deg," sa den fjerde.
"Å kjære, vakre, vene, snille deg," sa den femte.
"Å kjære, vakre, vene, gode, snille deg," sa den sjette.
"Å kjære, vakre, vene, gode, snille, søte deg," sa den syvende, og så ba de om pannekake alle sammen, den ene vakrere enn den andre, for de var så sultne og snille.

"Ja, barna mine, bi nå bare til den vender seg," sa hun - til jeg får vendt den, skulle hun sagt - "så skal dere få pannekake alle sammen; se bare hvor tykk og velnøyd den ligger der."

Da pannekaken hørte dette, ble den redd, og rett som det var, så vendte den seg av seg selv og ville ut av pannen; men den falt ned igjen på den andre siden, og da den hadde stekt seg litt på den også, så den ble fastere i fisken, spratt den ut på gulvet og trillet avsted som et hjul ut gjennom døren og bortetter veien.

"Hei, da!" Kjerringa etter med pannen i den ene hånden og sleiva i den andre, det forteste hun kunne, og barna etter henne igjen, og gamlefar hinkende etter til slutt.

"Hei, vil du bie! Knip den, ta den, hei da!" skrek de i munnen på hverandre og skulle ta den på spranget og fange den igjen. Men pannekaken trillet og trillet, og rett som det var, var den så langt unna at de ikke kunne se den, for pannekaken var flinkere til bens enn alle sammen. Da den hadde trillet en stund, så møtte den en mann.

"God dag, pannekake," sa mannen.
"Gu'signe, mann brann," sa pannekaken.
"Kjære mi pannekake, trill ikke så fort, bi litt og la meg få ete deg," sa mannen.
"Når jeg har gått fra kone krone, gamlefar'n, og sju skrikerunger, så kan jeg vel gå fra deg, mann brann," sa pannekaken, og trillet og trillet til den møtte en høne.

"God dag, pannekake," sa høna.
"God dag, høne pøne," sa pannekaken.
"Kjære mi pannekake, trill ikke så fort, bi litt og la meg få ete deg," sa høna.
"Når jeg har gått fra kone krone, gamlefar'n, sju skrikerunger, og mann brann, så kan jeg vel gå fra deg, høne pøne," sa pannekaken og trillet som et hjul bortetter veien. Så møtte den en hane.

"God dag, pannekake," sa hanen.
"God dag, hane pane," sa pannekaken.
"Kjære mi pannekake, trill ikke så fort, bi litt og la meg få ete deg," sa hanen.
"Når jeg har gått fra kone krone, gamlefar'n, sju skrikerunger, fra mann brann og høne pøne, så kan jeg vel gå fra deg, hane pane," sa pannekaken, og la til å trille og trille, det forteste den orket. Da den hadde trillet en lang stund, så møtte den en and.

"God dag, pannekake," sa anda.
"God dag, ande vande," sa pannekaken.
"Kjære mi pannekake, trill ikke så fort, bi litt og la meg få ete deg," sa anda.
"Når jeg har gått fra kone krone, gamlefar'n, sju skrikerungen, fra mann brann, høne pøne og hane pane, så kan jeg vel gå fra deg, ande vande," sa pannekaken, og tok til å trille og trille, det forteste den orket. Da den hadde trillet en lang, lang stund, møtte den en gås.

"God dag, pannekake," sa gåsa.
"God dag, gåse våse," sa pannekaken.
"Kjære mi pannekake, trill ikke så fort, bi litt og la meg få ete deg," sa gåsa.
"Når jeg har gått fra kone krone, gamlefar'n, sju skrikerunger, fra mann brann, høne pøne, hane pane, og fra ande vande, så kan jeg vel gå fra deg, gåse våse," sa pannekaken, og trillet avsted igjen.

Da den hadde trillet en lang, lang stund igjen, så møtte den en gasse.
"God dag, pannekake," sa gassen.
"God dag, gasse vasse," sa pannekaken.
"Kjære mi pannekake, trill ikke så fort, bi litt og la meg få ete deg," sa gassen.
"Når jeg har gått fra kone krone, gamlefar'n, sju skrikerunger, fra mann brann, høne pøne, hane pane, ande vande, og fra gåse våse, så kan jeg vel gå fra deg, gasse vasse," sa pannekaken, og tok til å trille og trille, det forteste den orket.

Da den hadde trillet en lang, lang stund, så møtte den en gris.
"God dag, pannekake," sa grisen.
"God dag, gylte grisesylte," sa pannekaken, og la til å trille og trille, det forteste den orket.
"Nei, bi litt," sa grisen, "du trenger ikke til å bråfly slik, vi to kan da gå i mak og slå følge over skogen; det skal ikke være riktig trygt det," sa han. Det syntes pannekaken det kunne være noe i, og så gjorde de så. Men da de hadde gått en stund, kom de til en bekk. Grisen fløt på flesket, det var ingen sak for den; men pannekaken kunne ikke komme over.

"Sett deg på trynet mitt," sa grisen, "så skal jeg frakte deg over," sa han.
Pannekaken gjorde så.
"Nøff-koff!" sa grisen og tok pannekaken i én jafs, og da pannekaken ikke kom lenger, er ikke regla lenger heller.

(Fra Asbjørnsen og Moe's folkeeventyr)

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pannekaker
Ingredienser

6 egg
2 ss sukker
5 dl melk
5 dl hvetemel
50 g smør

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, sukker og melk. Bland inn hvetemel og smeltet smør. Rør godt med en ballongvisp slik at alle klumper fjernes.

La deigen stå og svelle i minst en halvtime.

Stek tynne pannekaker i stekepanne på middels varme. Bruk litt smør eller formfett til stekingen dersom du ikke har en god teflonpanne.

Serveres nystekte!

Tips

Spe pannekakerøren med litt ekstra melk eller vann dersom den tykner underveis.

36 kommentarer

Følg oppskriften. Bruk en god teflonpanne og ikke for sterk varme. Vent med å snu pannekaken til den er fast på oversiden.
Jeg foretrekker pannekakene nokså tynne, men det er jo en smaksak :-) Jo tynnere pannekaker, jo kortere steketid.

Heisan,

Det ble jo masse klumper av dette... Regner med at en burde ha blandet inn det våte i det tørre og ikke motsatt som det står i oppskriften her?

Som svar på av Anonym (ikke bekreftet)

Kjære anonym,
Om det blir klumper, har du nok ikke rørt godt nok. :)

Som svar på av Anonym (ikke bekreftet)

Bruk stålvisp (ballongvisp) når du rører, så fjernes alle klumper uansett om du har det våte i det tørre eller motsatt. :)

Ingen klumper takket være min sterke mann som visper godt. Ble de beste pannekakene jeg har smakt. Ble bare 4 a de, though ;)

Wow, disse pannekakene var fantastiske! :D
Men jeg skjønner ikke helt når andre skriver de bare har fått 4 pannekaker,
jeg fikk 13 svæære pannekaker av denne oppskriften!

Lagde disse til pannekakedagen i går. Synes det hørtes lite ut med bare ca. 9 pannekaker til vår pannekakeglade familie på 3 som gjerne vil ha litt rester også, så jeg doblet oppskriften. Fikk sikkert nærmere 30 pannekaker :'D Gode var de da ;)

Tusen takk for en kjempegod oppskrift på pannekaker. For første gang har jeg ikke trengt å ha noe tilbehør, for disse smakte veldig godt i seg selv. Og mettende var de også :)

Beste pannekakene jeg har lagd fram til nå!! Kjempe god og enkel oppskrift - jeg fikk forresten 13 store pannekaker :)!

Veldige gode, og lette å steke! Hadde ikke tid å la den svelle engang, null problem, denne skal jeg bruke flere ganger, takk :)

Jeg skulle lage pannekaker fra bunnen av for en gangs skyld, og denne oppskriften var den som kom først opp når jeg søkte på nettet etter oppskrifter. Men de smakte ikke godt i det hele tatt, de smakte bare egg og det var mer en bitter smak enn søt smak på de. Så jeg skal ikke lage disse igjen, da kjøper jeg heller ferdig pakke på butikken!

Denne har blitt vår favorittoppskrift, kjempe gode pannekaker :)

Takk for mange gode oppskrifter gjennom årene! Ingen klumper hvis man sikter . Når det er sagt så blir denne røren alt for tykk og det ferdige resultatet hardt og lite luftig. (30 min heving) reddet resten ved å spe med vann, klype salt+sukker
Men det søte liv vil alltid være min gotoguide av desserter;)

Hei, bare ett tips. Du burde ikke blande det våte først. Grunnen er at eggene gjør at en røre blir klumpfri og derfor er det lurt og ta dem i til slutt slik at røren blir klumpfri.

Så enkle og gode!
Lagde små pannekaker og fikk 20-30 pannekaker. Holdt til to store middager og to frokoster!

Kære Kristine.
Fantastisk dæilige Pannekaker.
En super lett oppskrift.
Jeg fikk 15 stik av den røren
❤️❤️❤️❤️

Denne var dessverre ikke helt etter vår smak. Veldig sterk eggesmak, som nevnt av andre her. Og kunne godt vært litt søtere. Prøver nok en annen oppskrift neste gang, eventuelt gjør noen endringer på denne.
Røra var forholdsvis veldig fin. Ingen klumper og veldig fin tykkelse etter å ha stått i en halvtime. Jeg siktet melet og blandet med elektrisk visp, så det anbefales for de som vil unngå klumper :)
Dobbel røre ble 32 mellomstore pannekaker for oss.

Dessverre enig med flere her, de ble kompakte og tykke, må helt klart ha mer væske for å få de tynne. De var også lite søte, selv om jeg hadde oppi bittelitt ekstra sukker. Smakte mer egg egentlig, både i smak og konsistens. Stekte bare tre pannekaker, så har resterøre til i morgen som jeg tenker å spe ut med mer melk og sukker. Den ble klumpfri da, men jeg tok det tørre i først også spedde på litt og litt væske.

Tusen takk for en kjempegod oppskrift på pannekaker. For første gang har jeg ikke trengt å ha noe tilbehør, for disse smakte veldig godt i seg selv. Og mettende var de også :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift