Sviskegrøt


Etter at jeg startet opp med desserter her på Det søte liv, har jeg kost meg med å bla i mine gamle, håndskrevne oppskriftsbøker fra ungdomstiden. Der fant jeg blant annet oppskriften min på god, gammeldags Sviskegrøt - noe jeg alltid har vært veldig glad i. 

 


Serveres varm med melk og sukker.   Yum

 

Ingredienser:

♥ 150 g stenfrie svisker
♥ 8 dl vann
♥ 120 g sukker
♥ 3 ss potetmel
♥ 2 ss kaldt vann


Servering:
♥ kald melk
♥ litt sukker

 

Fremgangsmåte:

Ha svisker, 8 dl vann og sukkeret i en kjele. Kok dette på middels varme til sviskene er møre, ca 15 minutter.

 

Det ser ut som alt for mye vann i forhold til svisker, men bare vent og se...


Etter et kvarters småkoking, har sviskevannet blitt brunt av sviskene.

 

 

Ta kjelen av platen. Løs opp potetmelet i 2 ss kaldt vann. Bland dette i sviskeblandingen. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp under omrøring til sviskegrøten tykner.

 

Perfekt sviskegrøt!
 

Ta kjelen av platen og avkjøl grøten litt før servering.

 

 

Jeg liker Sviskegrøten min best varm, så jeg avkjøler den ikke så veldig lenge.

Serveres med iskald melk, og kanskje litt ekstra sukker (men ekstra sukker er ikke absolutt nødvendig).
 


Tips:

♥ Bruk bløte svisker av god kvalitet. Det gir best Sviskegrøt!

♥ Hvis du ønsker å avkjøle sviskegrøten til den er kald, lønner det seg å drysse litt sukker på toppen av grøten for å unngå at det danner seg snerk.

 

Sviskegrøt er sunt og godt for magen - og gjør deg glad hele dagen.
 

Har du aldri smakt sviskegrøt før?

Da bør du prøve! Det smaker mye bedre enn man skulle tro!  Wink

 

♥ ♥ ♥ ♥

Sviskegrøt
Ingredienser

♥ 150 g stenfrie svisker
♥ 8 dl vann
♥ 120 g sukker
♥ 3 ss potetmel
♥ 2 ss kaldt vann

Servering:
kald melk
litt sukker

Fremgangsmåte

Ha svisker, 8 dl vann og sukkeret i en kjele. Kok dette på middels varme til sviskene er møre, ca 15 minutter. Etter et kvarters småkoking, har sviskevannet blitt brunt av sviskene.

Ta kjelen av platen. Løs opp potetmelet i 2 ss kaldt vann. Bland dette i sviskeblandingen. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp under omrøring til sviskegrøten tykner.

Ta kjelen av platen og avkjøl grøten litt før servering.

Tips

♥ Bruk bløte svisker av god kvalitet. Det gir best Sviskegrøt!

♥ Hvis du ønsker å avkjøle sviskegrøten til den er kald, lønner det seg å drysse litt sukker på toppen av grøten for å unngå at det danner seg snerk.

6 kommentarer

Potetmel mål må være teskje og ikke spiseskje og må rettes opp skal oppskriften stå på nett. Målet i forhold til vann er helt feil.

Ja, én spiseskje holder lenge... Og gjerne litt mer enn 2 ss vann, kanskje 5. Skal være en tynn jevning som helles sakte oppi under omrøring. Oppskriften i artikkelen vil gi seige klumper i grøten.

Hei
Elsker sviskergrøt, gledet meg til å prøve denne oppskriften, men...
Potetmel+vann blandingen gav store slimklumper i sviskegrøten. Hva gjorde jeg galt?

Som svar på av Marit (ikke bekreftet)

Potetmel-jevningen må helles i en tynn stråle saaakte oppi mens du rører rundt. Da stivner det hele på sekunder. Skal ikke settes tilbake på platen.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift