Sitronkake med rømme

Sitronkake med rømme
Ingredienser

2 store egg
3 dl sukker
3 dl lettrømme
revet sitronskall
1 dl presset sitronsaft
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Glasur:
3 dl melis
1-2 ss sitronsaft

Pynt:
gelétopper

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen, revet sitronskall og presset sitronsaft. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 40-45 min (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten).

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Rør sammen melis og sitronsaft til du får en glatt glasur. Bre glasuren over kaken og pynt med gelétopper.

Tips

1 dl presset sitronsaft tilsvarer 2 små eller 1 stor og saftig sitron.

Se også oppskrift på "Eksotisk rømmekake" og "Appelsinkake med rømme", som er samme type kake, men som er laget med tropisk juice/appelsinsaft i stedet for sitronsaft.

Gå inn på www.detsoteliv.blogg.no hvis du vil se stort bilde av denne kaken.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Denne sitronkaken var ikke noe god. Kaken ble veldig tung og "chewy", og anbefales ikke!

Kaken er "tung/ tett" . Den er heller ikke spesiell god- kanskje pga konsistens (?)
Frarådes å bruke ressurser på. Merkelig og irriterende at den ligger på denne siden som ellers har gitt godt resultat. Den bør tas ut .

Denne kaka er faktisk veldig god, vi håper den ikke tas bort fra nettsida. Har bakt den flere ganger med godt resultat. Mannens favorittkake.

Jeg bakte denne kaka i går, fordi jeg hadde litt rømme som måtte brukes opp. Er egentlig ikke noen formkake entusiast, men syns denne ble kjempegod. Hadde i litt ekstra sitron etter å ha lest kommentarene her og pisket egg og sukker til eggedosis. Den ble veldig saftig og er jo en type litt tung kake pga all rømmen, men jeg syns det ble kjempegodt. Ser for meg at jeg kan lage en sjokoladevariant med samme oppskrift.

Hei.
Sitronkaken var god den , men når jeg følgte oppskriften følte jeg den ble rå og veldig tung , laget en ny da med NATRON blandet inn i rømmen og ett helt perfekt resultat . Kanskje noen har glemt og tatt med natron i oppskriften??
Tone

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift