Ristopper

Min svigermor lager alltid Ristopper til jul.

Ristopper ligner nokså mye på Risboller, men er laget på en litt annen oppskrift. De blir nokså små og inneholder mer sjokolade og mindre puffet ris enn Risboller.  Selvsagt er de min manns favoritt!

Oppskriften gir 25 stk.

Ristopper
Ingredienser

2 ss kremfløte
100 g kokesjokolade
50 g smør
1 ts vaniljesukker
3 dl puffet ris

Fremgangsmåte

Smelt smør sammen med kremfløte i en liten kjele. Brekk opp sjokoladen i biter og la den smelte i smørblandingen. Ta kjelen av platen. Tilsett vaniljesukker og rør blandingen jevn. Ha i puffet ris og bland godt.

Ha et stykke bakepapir/matpapir på et brett e.l. som passer i kjøleskapet. Sett små topper med to teskjeer. Alternativt kan du sette toppene i muffinsformer.

Sett i kjøleskapet til Ristoppene har stivnet.

Tips

Oppbevar Ristopper i en liten boks i kjøleskapet med matpapir mellom lagene.

Se også oppskrift på Riskaker med melkesjokolade.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

6 kommentarer

Ai! Disse var kjempenkle å lage, og mye bedre enn de med delfiafett. Nam nam, takk for oppskriften og god jul!

Herlege! Lagde dei i går med litt variasjon: Lgde 3-dobbel porsjon og fekk ca 50 "kaker". Blanda inn 1 ss kaffilikør pr porsjon (alt i alt 3 ss) når sjokoladen hadde smelta, sette den ferdige blandinga med teskei i små muffinsformer og tilsette litt meir puffa ris etter kvart slik at det ikkje berre vart sjokoladeblanding igjen til dei siste. Veldig gode, og enkle å lage!

Hei!

3 dl puffet ris? Det kan vel ikkje stemme?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift