Peanut Butter Fudge Brownies


Soft, mørk, bløt Brownie.

Kremete peanøttsmørfyll.

Enda mer kremete sjokoladekrem på toppen.
 

Yum

 

Ingredienser:

Fudge Brownie:
♥ 150 g smør
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 3 store egg
♥ 4 dl sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kakao
♥ 2,25 dl hvetemel

Peanut Butter Filling:
♥ 120 g kremost
♥ 2,5 dl creamy peanøttsmør
♥ 1,25 dl melis
♥ 0,5 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 dl kremfløte

Chocolate Frosting:
♥ 50 g smør
♥ 120 g kremost
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 ss kakao
♥ 4,5 dl melis

 

Fremgangsmåte:

Fudge Brownie:

Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen.

Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen i kjøleskapet til den er helt kald. 


Peanut Butter Filling:

Pisk sammen kremost, peanøttsmør, melis og vaniljeekstrakt. Pisk kremfløten til stiv krem og vend i.

Fordel peanøttfyllet oppå den helt kalde browniebunnen, som fortsatt er i formen. Sett kaken i fryseren i ca. 1 time, så peanøttfyllet blir stivere i konsistensen.


Chocolate Frosting:

Pisk sammen mykt smør og kremost (se tips). Pisk deretter inn vaniljeekstrakt, kakao og melis.

Fordel sjokoladekremen oppå peanøttfyllet i formen.
 

Avkjøling:

La kaken stå i kjøleskapet over natten (eller noen timer i fryseren). Både kaken og fyllet må bli stivere i konsistensen før du skjærer kaken i biter (se tips).

Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret og del kaken opp i firkanter med en stor og skarp kniv.

Oppbevar kakebitene i kjøleskapet frem til servering.

 

Tips:

♥ Til fyllet bruker jeg Creamy Peanut Butter, som er amerikansk peanøttsmør helt uten nøttebiter. Fås blant annet kjøpt i butikkene til Meny.
 


 

♥ Det er viktig at browniebunnen er helt kald før du har på peanøttfyllet, ellers kommer fyllet til å smelte. Sett gjerne browniebunnen i kjøleskapet i noen timer.

♥ Det er også viktig at kaken med peanøttfyllet får stå kaldt en god stund før du har på sjokoladefyllet slik at det blir fastere. Til sjokoladefyllet bruker jeg skikkelig mykt smør, nesten så det er smeltet, slik at sjokoladekremen blir myk nok til at den lett kan smøres utover den avkjølte peanøttkrmene. Dernest er det viktig at hele kaken får stå lenge kaldt før kaken løftes ut av formen og skjæres i biter. Peanøttfyllet er nokså bløtt og tyter ut av kaken dersom kaken ikke har stått kaldt lenge nok. Jeg syntes det gikk lettest når jeg lot kaken stå i fryseren lenge nok til at peanøttfyllet ble skikkelig fast før jeg skjærte kaken i biter. Kakebitene kan stå en liten stund i romtemperatur rett før servering, så kaken og fyllet blir mykt og kremete igjen.♥ ♥ ♥ ♥
 

Peanut Butter Fudge Brownies
Ingredienser

Fudge Brownie:
♥ 150 g smør
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 3 store egg
♥ 4 dl sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kakao
♥ 2,25 dl hvetemel

Peanut Butter Filling:
♥ 120 g kremost
♥ 2,5 dl creamy peanøttsmør
♥ 1,25 dl melis
♥ 0,5 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 dl kremfløte

Chocolate Frosting:
♥ 50 g smør
♥ 120 g kremost
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 ss kakao
♥ 4,5 dl melis

Fremgangsmåte

Fudge Brownie: Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen. Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen i kjøleskapet til den er helt kald. 

Peanut Butter Filling: Pisk sammen kremost, peanøttsmør, melis og vaniljeekstrakt. Pisk kremfløten til stiv krem og vend i. Fordel peanøttfyllet oppå den helt kalde browniebunnen mens den fortsatt er i formen. Sett kaken i fryseren i ca. 1 time, så peanøttfyllet blir stivere i konsistensen.

Chocolate Frosting: Pisk sammen mykt smør og kremost. Pisk deretter inn vaniljeekstrakt, kakao og melis. Fordel sjokoladekremen oppå peanøttfyllet i formen.

Avkjøling: La kaken stå i kjøleskapet over natten (eller noen timer i fryseren). Både kaken og fyllet må bli stivere i konsistensen før du skjærer kaken i biter (se tips). Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret og del kaken opp i firkanter med en stor og skarp kniv. Oppbevar kakebitene i kjøleskapet frem til servering.

Tips

♥ Til fyllet bruker jeg Creamy Peanut Butter, som er amerikansk peanøttsmør helt uten nøttebiter. Fås blant annet kjøpt i butikkene til Meny.

♥ Det er viktig at browniebunnen er helt kald før du har på peanøttfyllet, ellers kommer fyllet til å smelte. Sett gjerne browniebunnen i kjøleskapet i noen timer.

♥ Det er også viktig at kaken med peanøttfyllet får stå kaldt en god stund før du har på sjokoladefyllet slik at det blir fastere. Til sjokoladefyllet bruker jeg skikkelig mykt smør, nesten så det er smeltet, slik at sjokoladekremen blir myk nok til at den lett kan smøres utover den avkjølte peanøttkrmene. Dernest er det viktig at hele kaken får stå lenge kaldt før kaken løftes ut av formen og skjæres i biter. Peanøttfyllet er nokså bløtt og tyter ut av kaken dersom kaken ikke har stått kaldt lenge nok. Jeg syntes det gikk lettest når jeg lot kaken stå i fryseren lenge nok til at peanøttfyllet ble skikkelig fast før jeg skjærte kaken i biter. Kakebitene kan stå en liten stund i romtemperatur rett før servering, så kaken og fyllet blir mykt og kremete igjen.

25 kommentarer

Hei. takk for super oppskrift. Gleder meg til å prøve. Kan man lagre kaken (ferdig oppskjært) i fryseren over tid? Evt hvor lenge?

Jeg er veldig glad i peanøtter, denne må jeg prøve.
Bare et par spørsmål;
Hva er vaniljeekstrakt? Dråper?
Philadelphia kremost F eks?

Som svar på av Merete frostad Moen (ikke bekreftet)

Hei Merete:) Er du glad i peanøtter, vil du nok digge denne kaken! Du kan bruke vaniljeessens (fås kjøpt i så å si alle matbutikker) hvis du ikke får tak i ekte vaniljeekstrakt. Og ja, du kan bruke f eks Philadelfia kremost (vanlig type).

Lurte på om jeg kan bruke vanlig peanutt smør? pågrunn av jeg bor i en liten by der vi ikke har Meny til å kjøpe creamy peunutt butter.

Peanøttsmør, kremost og melis blandet ble jo bare en stor deig. Ble vanskelig å blande det inn med kremen :/ Hva gjør jeg feil?

Hei Stine. Ja når du blander peanøttsmør, kremost og melis får du en tykk, kremete masse. Ta så først litt av den piskede kremen i blandingen og rør godt. Da vil du få en krem med mye mykere konsistens. Så blander du i resten av den piskede kremen litt og litt helt til alt er godt blandet sammen. Prøv igjen :-)

Hei!:)

Har nå nettopp prøvd meg på denne kaka, men.. ble litt forvirra og lurer på noe!

Hvordan i all verden klarer du at sjokoladefrostingen legger seg som et lag oppå peanuttsmøret? Når jeg skulle gjøre dette ble det liksom heeelt feil.. Peanuttsmøret er jo skikkelig mykt og bløtt, mens frostingen er mersom mer stivt. Da ble det jo liksom til at jeg ikke fikk smurt utover frostingen..

Som svar på av Veronika (ikke bekreftet)

Hei Veronika, jeg ser at jeg ikke har vært tydelig nok når jeg har beskrevet fremgangsmåten. Det er riktig at peanøttkremen er mykere enn sjokoladekremen. Derfor lot jeg først kaken stå lenge kaldt slik at peanøttkremen ble fastere før jeg hadde over sjokoladekremen men den var nokså myk. Jeg skal skrive dette tydeligere inn i oppskriften nå.

Martine: Jeg var på butikken i dag og kjøpte et litt finere peanøttsmør som jeg fikk tak i på Rema1000

Jeg støtte på samme utfordring som deg, Veronika; sjokoladetoppingen ble hardere enn peanøttsmørkremen, så det ikke gikk an å smøre den oppå uten at lagene klistra og blanda seg med hverandre. Løste dette ved å varme sjokoladetoppingen litt i en kasserolle på svak varme til den ble mer smørbar i konsistensen, håper det ikke gikk ut over resultatet! Den så iallefall bra ut!

Kaken står til avkjøling i frysen nå, gleder med til å smake resultatet i morgen!

Som svar på av Merete Tønnessen (ikke bekreftet)

Takk for tipset, Merete. Ja, jeg gjorde det samme, dvs. jeg lot først peanøttkremen blir helt kaldt i kjøleskapet i noen timer og så hadde jeg sjokoladekremen i myk konsistens på toppen før jeg satte hele kaken tilbake til avkjøling. Kaken din vil nok bli frossen om du setter den i fryseren over natten, men da er det jo bare å tine den til den kan deles i biter.

Denne er utolig god! Laget den nå i helgen og den falt i smak! Og så enkel å lage =)

Hei :) Jeg lurer på om det går bra å kun lage fudge brownie i kveld og la den stå i kjøleskapet over natten, for så å lage resten av kaken i morgen? Og holder det med en boks peanøttsmør? Jeg har kjøpt den samme du har postet bilde av.

Skulle ønske oppskrifter holdt seg konsekvent til gram eller dl. Dl med sukker og mel blir sjeldent vellykket her i gården.

Gjorde en liten vri på kaka; kokte opp fløtekarameller til 112 grader (oppskrift funnet her), smurte på brownien, knuste salte peanøtter og strødde oppå. Til slutt tok jeg da peanøttsmørkrem og sjokoladesmørkrem som i oppskrift.

Ble så god at den nok kan regnes som den beste kaka jeg har smakt noensinne!

Hei,
Jeg lurte på om det var mulig og legge en til brownie oppå peanøttsmør fudgen? Sånn at det blir en brownie med fudge og brownie oppå der igjen? eller kommer bare alt til og rase sammen?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift