Chocolate Brownie & Rasperry Cheesecake


Jippi - det er fredag!

Her kommer et skikkelig  Heart  DEILIG  Heart  kaketips til helgen som er en amerikansk klassiker! 

 

 

Kaken består av både mørk sjokoladebrownie og stekt ostekake blandet om hverandre, og blir temmelig mektig. Bringebærene gjør imidlertid at kaken likevel får en søt friskhet over seg.

 

 

Ingredienser:

Brownie:
♥ 200 g smør
♥ 250 g kokesjokolade
♥ 4 egg
♥ 5 dl sukker
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Ostekake:
♥ 500 g kremost
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 egg

Bringebærfyll:
♥ 125 g friske bringebær

Pynt og servering:
♥ 125 g friske bringebær
♥ melisdryss
♥ vaniljeis

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret til browniedeigen i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokoladen oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i det varme smøret.

Visp sammen egg og sukker. Bland i sjokoladesmøret og sikt deretter inn mel og bakepulver.

Lag ostekakedeigen ved å først piske sammen kremost, sukker og vaniljeekstrakt. Visp eggene lett sammen og bland dette i ostemassen.

Finn fram en rund kakeform (24 cm i diameter) og legg bakepapir i bunnen.

Ha 2/3 av browniedeigen i kakeformen.

Ha over ostefyllet.

Legg deretter resten av browniedeigen i klatter over ostefyllet. Dermed vil kaken bli marmorert.

Fordel bringebærene over kaken.

Varm ovnen opp til 160°C. Sett kaken inn i midten av ovnen. Skru så ovnen straks ned til 120°C. La kaken steke i 2,5 - 3 timer (se tips).

Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i kjøleskapet til dagen etter mens den fortsatt er i formen.

Løsne kaken fra formen først dagen etter, og dra bakepapiret av fra undersiden og sett kaken på et kakefat.

Pynt kaken med et melisdryss og server kaken med vaniljeis og friske bringebær.

 

 

So delicious!

 

 

Tips:

♥ Det er riktig at kaken skal steke så lenge. Det å steke kaken på svak varme over så lang tid gjør at den blir gjennomstekt uten å bli tørr og sprekke opp på overflaten.

♥ Kaken må stå i kjøleskapet over natten før den tas ut av formen. Da stivner den i konsistensen og blir lett å få ut av formen uten at den går i stykker.

♥ Kaken er holdbar i flere dager. Oppbevares i kjøleskapet.

♥ Som nevnt er dette en nokså mektig kake. Server derfor gjerne friske bringebær og is ved siden av.

 

 

Kaken blir mektig, veldig smakfull, kremete og deilig!

 

 

Nytelse i hver bit!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Chocolate Brownie & Rasperry Cheesecake
Ingredienser

Brownie:
♥ 200 g smør
♥ 250 g kokesjokolade
♥ 4 egg
♥ 5 dl sukker
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Ostekake:
♥ 500 g kremost
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 egg

Bringebærfyll:
♥ 125 g friske bringebær

Pynt og servering:
♥ 125 g friske bringebær
♥ melisdryss
♥ vaniljeis

Fremgangsmåte

Smelt smøret til browniedeigen i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokoladen oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i det varme smøret.

Visp sammen egg og sukker. Bland i sjokoladesmøret og sikt deretter inn mel og bakepulver.

Lag ostekakedeigen ved å først piske sammen kremost, sukker og vaniljeekstrakt. Visp eggene lett sammen og bland dette i ostemassen.

Finn fram en rund kakeform (24 cm i diameter) og legg bakepapir i bunnen.

Ha 2/3 av browniedeigen i kakeformen.

Ha over ostefyllet.

Legg deretter resten av browniedeigen i klatter over ostefyllet. Dermed vil kaken bli marmorert.

Fordel bringebærene over kaken.

Varm ovnen opp til 160°C. Sett kaken inn i midten av ovnen. Skru så ovnen straks ned til 120°C. La kaken steke i 2,5 - 3 timer (se tips).

Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i kjøleskapet til dagen etter.

Løsne kaken fra formen og dra bakepapiret av fra undersiden og sett kaken på et kakefat.

Pynt kaken med et melisdryss og server kaken med vaniljeis og friske bringebær.

Tips

♥ Det er riktig at kaken skal steke så lenge. Det å steke kaken på svak varme over så lang tid gjør at den blir gjennomstekt uten å bli tørr og sprekke opp på overflaten.

♥ Kaken må stå i kjøleskapet over natten før den tas ut av formen. Da stivner den i konsistensen og blir lett å få ut av formen uten at den går i stykker.

♥ Kaken er holdbar i flere dager. Oppbevares i kjøleskapet.

♥ Som nevnt er dette en nokså mektig kake. Server derfor gjerne friske bringebær og is ved siden av.

15 kommentarer

Ser veldig god ut :) "Kaken må stå i kjøleskapet over natten før den tas ut av ovnen." Før den tas ut av formen, mener du?

Hehe, kaken såg veldig god ut Når det gjelder det som du har skrevet som tips, måtte jeg lese det flere ganger.. Kaken må stå i kjøleskapet over natten, før den taes ut av ovnen.. skjønte det skulle stå formen!! Du har en veldig fin blogg, og jeg har mange ganger benyttet meg av oppskriftene dine. Første gang jeg har oppdage en "skriveleif"

Hei. Hva betyr visp sammen egg og sukker? Jeg forstod det som eggedosis. Det ble helt feil. Ikke plass til deigen i ei vanlig springform...

Lagde kaken, synd å si, men den ble ikke god i det hele tatt. Stod i ca 3 timer i ovnen og en natt i kjøleskapet. Virket likevel rå i konsistens. Gikk rett i bosset.

Er det meningen ar brownien skal være helt klissete? Min virket også som Merethe har skrevet, litt rå i konsistensen. jeg brukte til og med en litt stor form (ca.26 cm i diameter) og kaken stekte i 3 timer.

Laget denne kaken nå nettopp og den ble nydelig lot den bare avkjøle seg 30-40 min i formen på kjøkkenbenken så løsnet den fint fra min form ( smurte formen før jeg helte i røra) 40 min i ovnen var akkurat perfekt i min ovn ( som pleier å bruke lengre tid på allt)! Sikkert kjempegod med vaniljeis inntil!

Denne må testes. En kombinasjon av amerikansk ostekake og brownies kan ikke bli feil :) Friske bringebær blir litt vanskelig store deler av året, men tipper det kan passe med lunken saus lagd av frosne bær? Det synes i alle fall jeg er veldig godt til slike typer ostekake.

Lagde kaken, men som andre har sagt tidligere ble den ikke vellykket i det hele tatt. Stod i ovnen i over 3 timer og over natt i kjøleskapet. Ble meget skuffet da jeg ventet besøk og måtte bare kvitte meg med kaken og finne på noe annet i farta.

Jeg lagde kaken nå og den er helt rå i bunn. Lot den stå over 3 timer i ovnen, men fortsatt rå?
Min venninne prøvde det samme og hennes ble også rå? Hva er det du gjør annerledes som får den til å ikke bli rå?

Er det varmluft eller over og undervarme? Kaka har nå stekt i 3,5 time og er fremdeles rå

Dette ble en fantastisk god kake! Den trengte tre timer i ovnen og en natt i kjøleskapet slik det stod i oppskriften. Denne vil jeg lage flere ganger. Takk for flott oppskrift!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift