Brukere online: 3959
Brukere i dag: 43645
Brukere siste 7 dager: 231924
Mørdeig:
100 g smør
150 g sukker
1 egg
3 dl hvetemel
0,5 ts bakepulver
Fyll:
400 g bringebær (gjerne frosne)
Rømmefyll:
3 dl seterrømme
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 egg
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Ha i egget. Bland hvetemel og bakepulver. Ha i og kna sammen deigen.
Smør bunn og kanter på en rund kakeform (24 cm i diameter). Ha bakepapir i bunnen på formen. Klem deigen ut i bunnen og oppover kanten på formen.
Fordel bringebærene over bunnen (frosne bær trenger ikke å tines).
Visp sammen alt til rømmefyllet med en stålvisp. Ha over bringebærene i formen. Trykk deigen langs kanten på formen lett ned, slik at deigkanten slutter ca 0,5 cm over nivået på fyllet.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 1 time (eller litt lenger, se tips). Slå av varmen og la kaken stå i ettervarmen. Avkjøl kaken helt i formen i kjøleskapet, til fyllet har stivnet helt. Ta kaken forsiktig ut av formen og dra av bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Sjekk steketiden nøye, - kaken må av og til stå lenger i ovnen enn tidsangivelsen. Jeg pleier å steke kaken i 1,5 time og deretter slå av ovnen og la kaken stå i ovnen til den er kald. Etterpå lar jeg kaken stå i kjøleskapet til fyllet har stivnet (som regel over natten). Dekk eventuelt over kaken med et stykke matpapir, hvis du synes at kaken begynner å bli for mørk under stekingen.
Kaken må oppbevares i kjøleskapet.
1 kommentar
Hei! Denne kaken er en av
Hei! Denne kaken er en av mine sommerfavoritter, men jeg vil gjerne lage en gluten- og laktosefri variant. Vet du om det går an å lage den med laktosefri lettrømme?
Skriv ny kommentar