Gulrotcupcakes med mandarinkrem


Dette er myke, lette gulrotmuffins som dekkes med en lekker ostekrem med tropisk mandarinsmak.

 

 

Perfekte smaker til påskeferien!

 

 

Oppskriften gir 24 stk.

 

Ingredienser:

Gulrotmuffins:

♥ 4 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts natron
♥ 2 ts kanel
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1,5 dl olje
♥ 5 dl revet gulrot

Mandarinkrem:
♥ 400 g kremost med mandarinsmak (se tips)
♥ 150 g smør
♥ 500 g melis
♥ 2 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ kakestrøssel

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn oljen. Bland sammen de tørre ingrediensene og vend i. Rør forsiktig til deigen er jevn. Til slutt tilsettes revne gulrøtter.

Sett papirformer i muffinsbrett og hell deigen i formene. Deigen har nokså tynn konsistens, så det kan lønne seg å bruke liten øse til å fylle deigen i formene med. Fyll formene ca 3/4 fulle.

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min. La muffinsene avkjøles ca 5 min i formen før de forsiktig løsnes ut av muffinsbrettet. Avkjøl muffinsene så til de er helt kalde.

Pisk sammen alle ingrediensene til ostekremen til den er glatt og luftig (bruk romtemperert kremost og smør, slik at du unngår klumper i kremen). La kremen eventuelt stå en stund i kjøleskapet, til den har tykk nok konsistens til at den holder fasongen.

Sprøyt ostekremen på gulrotmuffinsene i vakre topper. Dryss over ønsket kakestrøssel.

 

 

 

Tips:

♥  Den gode tropiske smaken på frostingen kommer her av at jeg har brukt kremosten fra Tine som har smak av mandarin og ananas.

 

 

♥  Det er viktig at muffinsene er helt kalde før du sprøyter på ostekremen, ellers kommer den til å smelte og miste fasongen.

♥  Jeg har her brukt sprøytetippen 1M fra Wilton. Tippen fås kjøpt i de fleste nettbutikker som selger kakepynteutstyr.

 

 

Dette er rett og slett vanlig gulrotkake laget som cupcakes.

Jeg synes kanelsmaken på gulrotmuffinsene smaker kjempegodt til mandarinkremen.

 

 

På grunn av sin enkle, milde smak og myke konsistens er disse cupcakesen populære hos både store og små!

 

 

I dag fyller jenta mi 10 år!  En stor dag for både henne og meg!  Smile

Også hun syntes at disse cupcakesene var veldig gode.

 


Gratulerer med dagen, kjære Cecilie!  Heart

 

Gulrotcupcakes med mandarinkrem
Ingredienser

Gulrotmuffins:
4 egg
3 dl sukker
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
3 dl hvetemel
1,5 dl olje
5 dl revet gulrot

Mandarinkrem:
400 g kremost med mandarinsmak (se tips)
150 g smør
500 g melis
2 ts vaniljesukker

Pynt:
kakestrøssel

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn oljen. Bland sammen de tørre ingrediensene og vend i. Rør forsiktig til deigen er jevn. Til slutt tilsettes revne gulrøtter.

Sett papirformer i muffinsbrett og hell deigen i formene. Deigen har nokså tynn konsistens, så det kan lønne seg å bruke liten øse til å fylle deigen i formene med. Fyll formene ca 3/4 fulle.

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min. La muffinsene avkjøles ca 5 min i formen før de forsiktig løsnes ut av muffinsbrettet. Avkjøl muffinsene så til de er helt kalde.

Pisk sammen alle ingrediensene til ostekremen til den er glatt og luftig (bruk romtemperert kremost og smør, slik at du unngår klumper i kremen). La kremen eventuelt stå en stund i kjøleskapet, til den har tykk nok konsistens til at den holder fasongen.

Sprøyt ostekremen på gulrotmuffinsene i vakre topper. Dryss over ønsket kakestrøssel.

Tips

♥  Den gode tropiske smaken på frostingen kommer her av at jeg har brukt kremosten fra Tine som har smak av mandarin og ananas.

♥  Det er viktig at muffinsene er helt kalde før du sprøyter på ostekremen, ellers kommer den til å smelte og miste fasongen.

♥  Jeg har her brukt sprøytetippen 1M fra Wilton. Fås kjøpt i de fleste nettbutikker som selger kakepynteutstyr.

6 kommentarer

Hvordan er holdbarheten på desse muffinsene. Er de fremdeles saftig og gode dagen etter de blir bakt?

Mvh Anette

Hei! Du har en oppskrift av gulrotcupcakes med valnøtter. Der står 180 grader og 10-15 minutter. Ingridiensene er samme. Ka er forskjell mellom disse oppskriftene?

Hvorfor er det natron i denne oppskriften og ikke bakepulver som i den andre gulrotcupcake-oppskriften? De er ellers helt identiske. Unntatt steketid og -temperatur som nevnt i innlegget over..

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift