Brukere online: 57
Brukere i dag: 1529
Brukere siste 7 dager: 158098
Hei dere!
En nydelig, varm solskinnsdag har det vært i Oslo i dag og nå lyser fullmånen mot meg på himmelen.
Med et så fantastisk vær frister det å servere en sommerlig jordbærkake!
Ved første øyekast kan kaken ligne på Verdens beste, som jeg også ofte fyller med jordbær (se her), men dette er en litt annen kake der bunnene består av vaniljemarengs. Jeg har brukt en av mine favorittoppskrifter på rullekake som jeg kaller Swissrull marengs, men i stedet for å rulle kaken sammen, har jeg her delt den i to og lagt bunnene oppå hverandre med krem, vaniljekrem og jordbær imellom.
Kaken er lett å lage, har luftig konsistens og smaker utrolig godt!
En favoritt hos de fleste!
Ingredienser:
♥ 9 eggehviter
♥ 4,5 dl sukker
♥ 2 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
♥ 50 g mandelflak
Fyll og pynt:
♥ 5 dl vaniljekrem
♥ 3 dl kremfløte
♥ 500 g jordbær
Fremgangsmåte:
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Vend i vaniljepulveret.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Dryss over mandelflak.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 30 minutter.
Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.
Del kaken på midten og legg den ene halvdelen på et passende, avlangt kakefat.
Smør på vaniljekremen.
Smør deretter på pisket fløtekrem.
Dekk med jordbær i skiver.
Legg på den andre halvdelen av marengskaken.
Sett kaken i kjøleskapet i et par timer og pynt den med jordbærskiver rett før servering.
Deilig kake!
Tips:
♥ Vaniljekrempulveret gir god smak på marengsen og bidrar til å stabilisere marengsbunnene. Du får kjøpt pulveret i de fleste stor matbutikkene. Merk at det bare er pulveret som skal tilsettes - du skal altså IKKE lage vaniljekrem!
♥ Jeg har som sagt basert denne kaken på oppskriften på Swissrull marengs, som du finner i mange varianter her på Det søte liv. Jeg har imidlertid økt oppskriften noe slik at kakebunnene blir littegrann tykkere. Akkurat som rullekaken, kan du fylle denne kaken med ulike typer bær og frukt, alt ettersom hva du liker og måtte ha tilgjengelig.
♥ Kaken smaker best samme dag den er laget. Den kan imidlertid gjerne stå i kjøleskapet i et par timer før servering, slik at kakebunnene mykner litt av kremen.
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 9 eggehviter
♥ 4,5 dl sukker
♥ 2 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
♥ 50 g mandelflak
Fyll og pynt:
♥ 5 dl vaniljekrem
♥ 3 dl kremfløte
♥ 500 g jordbær
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Vend i vaniljepulveret.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Dryss over mandelflak.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 30 minutter.
Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.
Del kaken på midten og legg den ene halvdelen på et passende, avlangt kakefat.
Smør på vaniljekremen og deretter pisket fløtekrem. Dekk med jordbær i skiver.
Legg på den andre halvdelen av marengskaken.
Sett kaken i kjøleskapet i et par timer og pynt den med jordbærskiver rett før servering.
♥ Vaniljekrempulveret gir god smak på marengsen og bidrar til å stabilisere marengsbunnene. Du får kjøpt pulveret i de fleste stor matbutikkene. Merk at det bare er pulveret som skal tilsettes - du skal altså IKKE lage vaniljekrem!
♥ Jeg har som sagt basert denne kaken på oppskriften på Swissrull marengs, som du finner i mange varianter her på Det søte liv. Jeg har imidlertid økt oppskriften noe slik at kakebunnene blir littegrann tykkere. Akkurat som rullekaken, kan du fylle denne kaken med ulike typer bær og frukt, alt ettersom hva du liker og måtte ha tilgjengelig.
♥ Kaken smaker best samme dag den er laget. Den kan imidlertid gjerne stå i kjøleskapet i et par timer før servering, slik at kakebunnene mykner litt av kremen.
4 kommentarer
Kan man lage denne en eller
Kan man lage denne en eller to dager før? Evt. Vente med å ta på vaniljekrem?
Det samme lurte jeg på! Om
Det samme lurte jeg på! Om bunnen kan lages dagen i forveien?
Jeg lurer også på om den kan
Jeg lurer også på om den kan lages dagen i forveien, men vente med pynting til den skal serveres?
Hva lager du senere med 9…
Hva lager du senere med 9 eggeplommer?
Skriv ny kommentar