Bringebærcoulis (Fransk bringebærsaus)


Bringebærcoulis er en nydelig bringebærsaus som smaker fantastisk som tilbehør til mange slags kaker og desserter - alt fra konfektkaker, ostekaker, iskaker, iskrem, panna cotta osv. osv...

Lett å lage, og du kan bruke enten friske eller frosne bringebær!

Se også oppskrift på Bringebærsaus, som ligner denne, men som jeg har smaksatt med vanilje. 

 

Ingredienser:

♥ 500 g bringebær (friske eller frosne)
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl vann
♥ 2 ss sitronsaft


Fremgangsmåte:

Ha bringebærene i en kjele.

Du kan bruke friske bringebær.

 

 

Eller du kan bruke frosne bringebær.

 

 

Resultatet blir like bra i begge tilfeller.

Tilsett sukker, vann og sitronsaft. Varm opp bærene under omrøring.

 

 

Når bringebærene er myke og varme og sukkeret har løst seg opp, kjører du bringebærblandingen i en food processor slik at alle klumper fjernes.

 

 

Press så bringebærsausen gjennom en sikt så alle bringebærfrø fjernes.

 

 

Press godt med en skje så du får med deg mest mulig av den deilige bringebærsausen.

 

 

Husk også å få med deg bringebærsausen på undersiden av sikten.

 

 

Og vips så har du en lekker dessertsaus med alldeles nydelig bringebærsmak!

 

 

Tips:

♥ Bringebærcoulis holder seg god i mange dager i kjøleskapet. Kan også fryses.

♥ Hvis du lager bringebærcoulisen litt søtere og deretter har sausen i en iskremmaskin, får du en nydelig bringebærsorbet!

 


♥ ♥ ♥ ♥
 

Bringebærcoulis (Fransk bringebærsaus)
Ingredienser

♥ 500 g bringebær (friske eller frosne)
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl vann
♥ 2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Ha bringebærene i en kjele. Du kan bruke friske bringebær eller du kan bruke frosne bringebær. Resultatet blir like bra i begge tilfeller.

Tilsett sukker, vann og sitronsaft. Varm opp bærene under omrøring.

Når bringebærene er myke og varme og sukkeret har løst seg opp, kjører du bringebærblandingen i en food processor slik at alle klumper fjernes. Press så bringebærsausen gjennom en sikt så alle bringebærfrø fjernes. Press godt med en skje så du får med deg mest mulig av den deilige bringebærsausen. Husk også å få med deg bringebærsausen på undersiden av sikten.

Og vips så har du en lekker dessertsaus med alldeles nydelig bringebærsmak!

Tips

♥ Bringebærcoulis holder seg god i mange dager i kjøleskapet. Kan også fryses.

♥ Hvis du lager bringebærcoulisen litt søtere og deretter har sausen i en iskremmaskin, får du en nydelig bringebærsorbet!

4 kommentarer

Jeg har brukt denne til bløtkake, sjokoladekake og til iskrem. Vidunderlig, 10/10 poeng
Har slått godt an i selskaper. Tusen takk
Mvh. Sigrunn

Hei takk for flott og god oppskrift🤩 har laget den mange ganger. Men har laget den to ganger no i julen, men den blir « uklar»🤔 hva gjør jeg feil??

Linda

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift