Nøttekake med sjokolade og kaffekrem


Her er et herlig kaketips til helgen!

 


 

"Nøttekake med sjokolade og kaffekrem" er den mest leste oppskriften på NRK Mat i 2014! Jeg måtte såklart også teste kaken, og den var veldig, veldig god.  Yum 

 


 

Kaken består av en meget myk nøttebunn som synker sammen i midten etter at den er ferdigstekt. Det passer bra, for gropen fylles med et deilig sjokoladefyll. På toppen dekkes kaken med luftig kaffekrem, som smaker deilig til resten. Jeg har pyntet kaken med hele hasselnøtter og sjokoladesaus, men kaken kan også pyntes med høvlet hvit og mørk sjokolade.

 

 

Ingredienser:

Nøttebunn:
♥ 5 egg
♥ 4 dl melis
♥ 2 ts bakepulver
♥ 4 ss hvetemel
♥ 200 g hasselnøtter

Sjokoladefyll:
♥ 2 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade

Kaffekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss sukker
♥ 2 ts espressopulver (se tips)

Pynt:
♥ skåldede hasselnøtter (se tips)
♥ sjokoladesaus
♥ høvlet hvit og mørk sjokolade

 

Fremgangsmåte:

Nøttebunn:

Mal hasselnøttene fint enten med mandelkvern eller i food processor med hakkekniv. Bland de malte nøttene med hvetemelet, bakepulver og 1 dl av melisen. Pisk eggene med resten av melisen til eggedosis. Vend nøtteblandingen inn i eggedosisen.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i ca. 45 minutter. Avkjøl nøttebunnen i formen til den er helt kald. Vær forberedt på at den da vil synke sammen i midten.

Sjokoladefyll:

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. 

Fordel sjokoladefyllet i midten av nøttebunnen i formen. Sett kaken i kjøleskapet i et par timer (eller over natten) til sjokoladefyllet har stivnet.

Kaffekrem:

Pisk kremfløte og sukker til luftig krem. Smak til kremen med espressopulver til du får ønsket kaffesmak på kremen.

Pynting:

Ta den kalde kaken ut av formen og dra bakepapiret av fra undersiden. Sett kaken på et passende fat og dekk den med kaffekremen.

Pynt kaken etter ønske, enten med høvlet hvit og mørk sjokolade - eller med skåldede hasselnøtter og sjokoladesaus som jeg har gjort her.

 

 


La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.

 

 

 

Tips:

♥ Espressopulver egner seg godt til kremen siden den løser seg godt opp uten å bli kornete slik frysetørret kaffepulver ofte blir. Jeg bruker espressopulver fra Nescafe, som fås kjøpt i de fleste velassorterte matbutikkene.

♥ Skåldede hasselnøtter fås kjøpt i enkelte spesialforretninger som har godt utvalg av frukt og nøtter. Jeg har kjøpt disse i en frukthandel som ligger ved Kirkeristen på Karl Johan i Oslo.

♥ På grunn av kaffekremen er dette en kake som er først og fremst beregnet på voksne. Nøttebunnen kan gjerne dynkes med portvin eller konjakk for ekstra god smak. 

♥ Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering. Den blir god av å stå og trekke i et par timer før servering, men bør serveres samme dag den dekkes med kaffekremen slik at kaffekremen er helt fersk.

 

 

Superyummy kake!  Yum 

 

 

Koste meg her ja....!  Icon e biggrin 

 

mmmm.......

 

Ønsker dere alle en fin helg!  Heart 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

 

Nøttekake med sjokolade og kaffekrem
Ingredienser

Nøttebunn:
♥ 5 egg
♥ 4 dl melis
♥ 2 ts bakepulver
♥ 4 ss hvetemel
♥ 200 g hasselnøtter

Sjokoladefyll:
♥ 2 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade

Kaffekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss sukker
♥ 2 ts espressopulver (se tips)

Pynt:
♥ skåldede hasselnøtter (se tips)
♥ sjokoladesaus
♥ høvlet hvit og mørk sjokolade

Fremgangsmåte

Nøttebunn: Mal hasselnøttene fint enten med mandelkvern eller i food processor med hakkekniv. Bland de malte nøttene med hvetemelet, bakepulver og 1 dl av melisen. Pisk eggene med resten av melisen til eggedosis. Vend nøtteblandingen inn i eggedosisen.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i ca. 45 minutter. Avkjøl nøttebunnen i formen til den er helt kald. Vær forberedt på at den da vil synke sammen i midten.

Sjokoladefyll: Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. 

Fordel sjokoladefyllet i midten av nøttebunnen i formen. Sett kaken i kjøleskapet i et par timer (eller over natten) til sjokoladefyllet har stivnet.

Kaffekrem: Pisk kremfløte og sukker til luftig krem. Smak til kremen med espressopulver til du får ønsket kaffesmak på kremen.

Pynting: Ta den kalde kaken ut av formen og dra bakepapiret av fra undersiden. Sett kaken på et passende fat og dekk den med kaffekremen.

Pynt kaken etter ønske, enten med høvlet hvit og mørk sjokolade - eller med skåldede hasselnøtter og sjokoladesaus som jeg har gjort her.

Tips

♥ Espressopulver egner seg godt til kremen siden den løser seg godt opp uten å bli kornete slik frysetørret kaffepulver ofte blir. Jeg bruker espressopulver fra Nescafe, som fås kjøpt i de fleste velassorterte matbutikkene.

♥ Skåldede hasselnøtter fås kjøpt i enkelte spesialforretninger som har godt utvalg av frukt og nøtter. Jeg har kjøpt disse i en frukthandel som ligger ved Kirkeristen på Karl Johan i Oslo.

♥ På grunn av kaffekremen er dette en kake som er først og fremst beregnet på voksne. Nøttebunnen kan gjerne dynkes med portvin eller konjakk for ekstra god smak. 

♥ Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering. Den blir god av å stå og trekke i et par timer før servering, men bør serveres samme dag den dekkes med kaffekremen slik at kaffekremen er helt fersk.

15 kommentarer

Hei!
Hvor mange personer vil du si denne kaken går til?

Hei! Jeg har saumfart nettet og finner ingen Hasselnøtter. Jeg bor landlig til og ingen butikker fører hasselnøtter. Har du tips til andre nøtter jeg kan anvende?

Hasselnøtter skoldest enkelt ved å koke opp vann så det dekker nøttene du vil bruke, tilsett så 2 ss ( spiseskjeer ) bakepulver og tilsett nøttene. Kok så i ca 4-5 minutter. Vannet blir svart og skummet rosa . Det kan koke lett over så pass på

Hell så nøttene i en sil og avkjøl i kaldt vann, skallet vil nærmest dette av Sitter det noe igjen går dette lett av med å gni lett med tørkepapir

Skallet har høy pH , bakepulver er basisk ( motsatt av høy pH) så reaksjonen i vannet mellom bakepulver og nøttene gjør at skinnet løsner

Nydelig kake ,satte en halv ferdig pyntet kake i frysen, serverte opptint kake 4 uker etterpå.Like god.

Hei.

Denne kaken så nydelig ut. Tenker å bake den nå til helga, men det er vanskelig å få tak i hasselnøtter. Har du tips til andre nøtter jeg kan anvende?

"Fordel sjokoladefyllet i midten av nøttebunnen i formen"

Men dette er jo ikke gjort som vi kan se av bildene. Der er det fordelt over hele og renner tilogmed ned på sidene. Originaloppskriften fra NRK har heller ikke dette.

Har nå lagd kaken, og unngikk at midten sank for mye ned ved å la kaken gradvis avkjøle seg. Altså komfyrdør såvidt åpen, til gradvis mer og la den stå å avkjøle seg sammen med ovnen (kuttet 5 minutter av steketiden for å kompensere). Til slutt inn i kjøleskapet for å bli helt kald så ikke sjokoladefyllet smelter når det spres på.

Avkjølte så sjokoladefyllet stivt i kjøleskap før smørte utover for å få et jevnt lag og unngå at det flyter til midten. (det må være skikkelig stivt, såvidt du kan bre det)

Neste gang skal jeg male nøttene enda finere, og også droppe hele nøtter på toppen. Passet ikke med svære ting å tygge til en myk kake. Sjokoladeflak er godt nok og også mer appetittelig.

Skal også prøve å blande hassel med mandler, og ha litt karamellsaus i kremen istedet for kaffe.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift