Nøtte- og havreruter

Nøtte- og havreruter
Ingredienser

100 g valnøtter
100 g hasselnøtter
3/4 dl havregryn (små, lettkokte)
2 ss hvetemel
2 dl sukker
200 g smør
1 egg

Fremgangsmåte

Hakk nøttene fint. Bland med de tørre ingrediensene. Tilsett smeltet smør og egget.

Bre deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stekes midt i ovnen ved 225°C i 8-10 min. Avkjøl en stund før kaken skjæres opp i ruter. Avkjøl rutene på rist til de er helt kalde.

Tips

"Nøtte- og havreruter" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Se også oppskrift på "Crunchies" og "Crackerjacks", som ligner litt i konsistensen, men som lages med kokos i stedet for hassel- og valnøtter.

Kakekategori
Sesong

2 kommentarer

Prøver Nøtte- og havreruter nå. Har ikke havregryn i huset, så byttet ut med solsikkefrø. Lukter godt, skal bli spennende å se hvordan det smaker også :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift