Jordbær- og champagnesorbet


Vidunderlig forfriskende sorbet med smak av jordbær og champagne er rask å lage!

Bruk gjerne syltetøyet Strawberry Champagne Jam fra Stonewall Kitchen, men tykt, vanlig jordbærsyltetøy kan også brukes. 

 

 

Denne sorbeten passer til like godt i en sommerfest som i en champagnefrokost! 

 

 

Ingredienser:

♥ 325 g tykt jordbærsyltetøy (Strawberry Champagne Jam, se tips)
♥ 1 dl champagne eller Riesling
♥ 2,5 dl vann


Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene i en food processor og mos til en jevn masse. Ha blandingen i en litt boks eller form og sett i fryseren over natten.

Ta så den frosne blandingen ut av formen.

 


Knus isen raskt i en food processor. Ikke kjør lenger enn nødvendig, så sorbeten beholder sin tykke konsistens.

Hvis du ikke skal bruke sorbeten med en gang, setter du den slik tilbake i fryseren. Knus isen opp igjen med en skje før du har den i små serveringsformer.

Server straks!

 

 

Tips:

♥ Syltetøyet med smak av jordbær og champagne fra Stonewall Kitchen er unikt og passer veldig godt til denne desserten, men som sagt går det veldig fint å bruke et helt vanlig jordbærsyltetøy også. Det går også an å lage sorbet etter samme fremgangsmåte med andre typer syltetøy.

♥ Tilsett gjerne noen friske jordbær når du mikser sammen mosen for ekstra god jordbærsmak.

♥ Champagne / Riesling kan byttes ut med cava og annen muserende vin. Ønsker du alkoholfri sorbet, kan du bruke alkoholfri cava eller sitronbrus. 

♥ De superfine formene du ser på bildet er faktisk små margarita glass av plast og egner seg veldig godt til små desserter eller forfriskninger. Du får kjøpt de i nettbutikken til Pynt til fest. Se link til produktet her, men du finner også mange andre søte dessertskåler og glass i denne nettbutikken.  

 

 

♥ Sorbeten kan lages lang tid i forveien og oppbevares i fryseren. Det er imidlertid viktig at du serveres sorbeten straks etter at du har hatt den i serveringsskåler, for den smelter fort.

 


♥ Jordbær og champagne er alltid en perfekt kombinasjon!

Server sorbeten gjerne noen sjokoladetrøfler med champagne hvis du får tak i.

 

 

Herlig, sommerlig sorbet som passer til festlige lag!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Jordbær- og champagnesorbet
Ingredienser

♥ 325 g tykt jordbærsyltetøy (Strawberry Champagne Jam, se tips)
♥ 1 dl champagne eller Riesling
♥ 2,5 dl vann

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en food processor og mos til en jevn masse. Ha blandingen i en litt boks eller form og sett i fryseren over natten.

Ta så den frosne blandingen ut av formen. Knus isen raskt i en food processor. Ikke kjør lenger enn nødvendig, så sorbeten beholder sin tykke konsistens.

Hvis du ikke skal bruke sorbeten med en gang, setter du den slik tilbake i fryseren. Knus isen opp igjen med en skje før du har den i små serveringsformer.

Server straks!

Tips

♥ Syltetøyet med smak av jordbær og champagne fra Stonewall Kitchen er unikt og passer veldig godt til denne desserten, men som sagt går det veldig fint å bruke et helt vanlig jordbærsyltetøy også. Det går også an å lage sorbet etter samme fremgangsmåte med andre typer syltetøy.

♥ Tilsett gjerne noen friske jordbær når du mikser sammen mosen for ekstra god jordbærsmak.

♥ Champagne / Riesling kan byttes ut med cava og annen muserende vin. Ønsker du alkoholfri sorbet, kan du bruke alkoholfri cava eller sitronbrus. 

♥ De superfine formene du ser på bildet er faktisk små margarita glass av plast og egner seg veldig godt til små desserter eller forfriskninger. Du får kjøpt de i nettbutikken til Pynt til fest.

♥ Sorbeten kan lages lang tid i forveien og oppbevares i fryseren. Det er imidlertid viktig at du serveres sorbeten straks etter at du har hatt den i serveringsskåler, for den smelter fort.

4 kommentarer

Syltetøyet fra Stonewall er veldig godt! Jeg har akkurat denne varianten i kjøleskapet. Tusen takk for supert tips om å lage sorbet! Gleder meg til å prøve! Herlig med flere bruksområder! :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift