
75 g smør
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
3 egg
1 ss revet appelsinskall
1 ts bakepulver
7 dl hvetemel
100 g mandler
60 g pistasjnøtter
Pisk mykt smør sammen med sukker og vaniljesukker. Pisk inn eggene. Tilsett revet appelsinskall. Sikt mel og bakepulver og elt sammen til en jevn deig. Hakk mandler og pistasjnøtter meget grovt og kna inn i deigen.
Form deigen til en pølse som er like lang som stekeplaten. Legg den på bakepapirdekket stekeplate og trykk den flat med fingrene, så den blir ca 1 cm i tykkelse.
Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min. Ta platen ut av ovnen og senk varmen til 75°C.
Avkjøl i et par minutter. Skjær kaken så opp på skrå i 1 - 1,5 cm tykke skiver (bruk en skarp brødkniv). Legg kakene på platen med snittflaten opp. Sett stekeplaten tilbake midt i ovnen og stek videre ved 75°C i ca 50-60 min, til kakene er lett gyldne og virker tørre og sprø. Avkjøles på rist til de er helt kalde.
Oppbevar kakene i tettsluttet kakeboks.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4217 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 300.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 231
Brukere i dag: 2077
Brukere siste 7 dager: 212775
© 2004 - 2019: Det søte liv. Med alle rettigheter.
2 kommentarer
Disse biscottiene ble helt
Disse biscottiene ble helt nydelige. I tillegg til pistasjnøtter og mandler valgte jeg å blande inn 75g mørk sjokolade, og sammen med smaken av appelsin ble det en veldig god kombinasjon. Dette kommer jeg til å lage flere ganger, nam!
Hei
Hei
Disse ser supergode ut! Har du brukt salte pistasjnøtter eller usaltede?
Skriv ny kommentar