Sandnøtter med mandler

Sandnøtter med mandler
Ingredienser

150 g smør
1 dl sukker
1 egg
1,5 dl hvetemel
1,75 dl potetmel
0,5 ts bakepulver

Pynt:
50 stk skåldede mandler

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker porøst. Pisk inn egget. Bland i de tørre ingrediensene og elt deigen sammen.

(Du kan også lage deigen i food processor: ha i det tørre og smør og kjør på full hastighet til smøret har smuldret seg. Tilsett egget og kjør videre til du får en jevn deig.)

Trill ut deigen til små kuler som settes på bakepapirdekkede stekeplater. Trykk en skåldet mandel (se tips) ned i hver kake.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 10-12 min. Avkjøles på rist.

Tips

Det går an å få kjøpt ferdigskåldede mandler (poser på 100 g). Alternativt kan du skålde mandlene selv ved å ha dem i en kjele med kokende vann til skallet løsner.

Oppbevar småkakene i tettsluttet kakeboks.

Kakekategori
Sesong

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift