
4 store egg
250 g melis
2,5 dl olje (rapsolje eller solsikkeolje)
2,5 dl eggelikør
125 g hvetemel
125 g potetmel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
Pynt:
melisdryss
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i olje og eggelikør. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend i til slutt. Bland forsiktig til du får en jevn deig.
Ha deigen i en stor, smurt og strødd formkakeform som rommer 2 - 2,5 liter (se tips). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 60 min. Avkjøl kaken litt før du hvelver den ut av formen. Sikt litt melis over den kaken til pynt.
Merk at dette er en nokså stor formkake. Kaken på bildet er stekt i en formkakeform som rommer 2 liter. Da vil deigen heve seg litt over kanten på formen under stekingen, men uten å renne over.
Du kan også steke kaken i en vanlig, rund kakeform (24-26 cm i diameter). Steketiden vil da bli noe kortere, så begynn å sjekk med en kakenål om kaken er gjennomstekt etter ca 40 min steketid.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4342 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 40
Brukere i dag: 1490
Brukere siste 7 dager: 138048
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
1 kommentarer
Det står jo ikke noe sukker i
Det står jo ikke noe sukker i oppskriften??
Skriv ny kommentar