Vaniljefromasjkake med bringebær


Kom mai du skjønne....

Endelig er det tid for den vakreste tiden på året! Mai er også tid for å bake deilige festkaker.

Her har du en virkelig skjønn kake, ja - dette er faktisk en av de aller beste kakene jeg vet om! Kombinasjonen mandler, luftig vaniljefromasj og søte, røde bringebær er aldeles nydelig!

 

 

Ingredienser:

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 250 g melis
♥ 250 g mandler
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Vaniljefromasj:
♥ 4 eggeplommer
♥ 5 ss sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 vaniljestang
♥ 7 plater gelatin
♥ 6 dl kremfløte

Bringebærlokk:
♥ 400 g friske bringebær
♥ 1 pk bringebærgelépulver
♥ 2,5 dl vann

 

Fremgangsmåte:

Mandelbunn:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og pisk videre til marengs. Bland i finmalte mandler og vaniljeekstrakt.

Ha deigen i en rund form, 24 cm i diameter, med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. La kaken bli kald i formen.

 

Vaniljefromasj:

Pisk eggeplommer luftig med sukker, vaniljesukker, vaniljeekstrakt og frø fra vaniljestangen.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i en kopp i mikrobølgeovnen (det tar bare noen få sekunder). Hell den varme, flytende gelatinen i eggeblandingen og rør godt.

I en annen bolle piskes kremfløten til luftig krem. Vend kremen i eggeblandingen.

Hell fyllet over nøttebunnen i formen og la kaken stå kaldt i 4 timer så fromasjen stivner.

 

Bringebærlokk:

Dekk kaken med friske bringebær.

Løs opp gelépulveret i kokende vann. Avkjøl geléen til den er kald, men fortsatt flytende.

Øs geléen over bringebærene med en skje.

Sett kaken tilbake i kjøleskapet til gélelokket har stivnet.

 

 

For en nydelig kake!

 

 

Både av smak og utseende!

 

 

Tips:

♥ Det kan være litt vanskelig å flytte den ferdige kaken over på et kakefat siden kaken er nokså myk. Et alternativ er å ta den stekte mandelbunnen ut av formen og sette den på et fat og så feste ringen fra kakeformen stramt rundt kaken før du heller over vaniljefromasjen. Så kan du sette fatet i kjøleskapet og gjøre ferdig kaken direkte på kakefatet. Når bringebærlokket har stivnet, løsner du bare kakeringen fra kaken.

♥ Bruk helst friske bringebær på toppen av kaken. Bringebær som har vært fryst avgir bærsaft og vil gjøre at bringebærlokket blir rennende.

♥ Kaken kan fint lages dagen i forveien og stå i kjøleskapet over natten for å stivne. Den tåler å stå kjølig i et par dager, men er etter min mening ikke så fin å fryse siden fromasjen da kan korne seg og bærlokket blir rennende når det tiner.

 

 

Denne kaken egner seg til alle slags anledninger; alt fra store fester til et lite besøk.

 

 

Eller om du bare vil kose deg hjemme med noen du er glad i! Heart

 


♥ ♥ ♥ ♥

Vaniljefromasjkake med bringebær
Ingredienser

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 250 g melis
♥ 250 g mandler
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Vaniljefromasj:
♥ 4 eggeplommer
♥ 5 ss sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 vaniljestang
♥ 7 plater gelatin
♥ 6 dl kremfløte

Bringebærlokk:
♥ 400 g friske bringebær
♥ 1 pk bringebærgelépulver
♥ 2,5 dl vann

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og pisk videre til marengs. Bland i finmalte mandler og vaniljeekstrakt. Ha deigen i en rund form, 24 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 30 minutter. La kaken bli kald i formen.

Pisk eggeplommer luftig med sukker, vaniljesukker, vaniljeekstrakt og frø fra vaniljestangen. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i en kopp i mikrobølgeovnen (det tar bare noen få sekunder). Hell den varme, flytende gelatinen i eggeblandingen og rør godt. I en annen bolle piskes kremfløten til luftig krem. Vend kremen i eggeblandingen. Hell fyllet over nøttebunnen i formen og la kaken stå kaldt i 4 timer.

Dekk kaken med friske bringebær. Løs opp gelépulveret i kokende vann. Avkjøl geléen til den er kald, men fortsatt flytende. Øs geléen over bringebærene med en skje. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til gélelokket har stivnet.

Tips

♥ Det kan være litt vanskelig å flytte den ferdige kaken over på et kakefat siden kaken er nokså myk. Et alternativ er å ta den stekte mandelbunnen ut av formen og sette den på et fat og så feste ringen fra kakeformen stramt rundt kaken før du heller over vaniljefromasjen. Så kan du sette fatet i kjøleskapet og gjøre ferdig kaken direkte på kakefatet. Når bringebærlokket har stivnet, løsner du bare kakeringen fra kaken.

♥ Bruk helst friske bringebær på toppen av kaken. Bringebær som har vært fryst avgir bærsaft og vil gjøre at bringebærlokket blir rennende.

♥ Kaken kan fint lages dagen i forveien og stå i kjøleskapet over natten for å stivne. Den tåler å stå kjølig i et par dager, men er etter min mening ikke så fin å fryse siden fromasjen da kan korne seg og bærlokket blir rennende når det tiner.

20 kommentarer

Dersom man ikke har mikrobølgeovn til å smelte gelatinplatene i, kan man smelte de forsiktig i en gryte på ovnen?

Du kan koke opp vannet på komfyren, eller i en vannkoker, vente litt og slå litt av vannet over de oppbløtte gelatinplatene i en egnet skål/bolle.

Hei,
Jeg lagde vaniljefromasj kaken i går. Jeg hadde litt problemer med gelatin og eggekrem. Den klumpet seg når jeg hentet gelatinen i. Har du noen råd til meg? Ønsker å lage den til 17 mai

Har lyst å prøve denne oppskriften, men er redd for at det kan bli mye vaniljesmak i fromasjen med vaniljestang, vaniljesukker og vaniljeekstrakt. I tillegg er det vaniljeekstrakt i mandelbunnen. Noen som har laget denne kaken og høstet erfaring med dette ?

Heei:)
Jeg prøvde denne kaken i helga, og måtte lage den vaniljekrem en flere ganger fordi den klumper seg når jeg hadde oppi gelatinen! Hvorfor skjer der? Fulgte oppskrifta til punkt og prikke, så skjønner ikke hva jeg gjør feil! Hadde blitt veldig glad om du hadde noen tips?
Elsker forresten bloggen din

Hei. Elsker alle oppskriftene dine. Lagde nettopp denne fromasjkaken, men eggekremen klumpa seg da eg tok i gelatinen. Bør den være lunka i stedet for varm når den helles i?

Jeg hadde samme problem som de over meg; gelatinen klumpet seg i eggeblandingen og det ble noen lange ikke fullt så delikate eggegelatintråder i kaken. Dersom jeg prøver å bake kaken på ny tror jeg at jeg skal piske kremen før jeg smelter gelatinen og blander den i eggeplommene og så vende inn kremen like etter.

God morgen.
Denne kaka ser bare herlig ut! Lagde bunnen i går,og nå Jar jeg kust kastet første ladning med fromasj da jeg har samme utfordring som dere andre;den klumper seg når jeg blander den med kremen. Noen som har fått fromasjen til,og har gode råd? Håper å levere den fra meg til en av morgendagens konfirmanter

Eg lagde kaka 2 ganger og fekk gelatinklumper begge ganger. 3. Gangen pisket jeg kremen men ikke helt stiv og blandet med eggeplommene. Rørte gelatinplatene med 3 ss kokende vann og helte i tynn stråle mens jeg vispet på lav hastighet. Denne gangen ble det uten klumper

Det ble klumper i vanniljefromasjen når jeg fulgte oppskriften

Jeg har bakt kaken med en blanding av Tagatesse og Sukrinmelis i stedet for melis, brukt sukrin i vaniljekremen i stedet for sukker og og brukt gelepulvet for diabetikere. Den ble veldig god!

Jeg lagde kaken i dag til farsdagen. Det ble kjempe godt. :) Jeg fikk ikke klumper i vanniljefromasjen og dette kan lett unngås. Jeg tok gelatinplater i kaldt vann ca 5 min, klemte vannet ut. Kokte opp vann i en kjele, satt et fatet med gelatinplater (tok 1-2 ts varmt vann) på kjelen. Jeg blandet gelatinplater med 1-2 ts varmt vann og rørte til det smeltet helt. Jeg tok deretter gelatinen i en bakebolle og tilsatt litt og litt vanniljefromasjen på. Jeg fikk dermed ikke noe klumper.

Tenkte jeg skulle lage denne, men ble usikker da flere har problemer med å få til fromasjen. Har du noen tips der?

Klumper her og... så irreterende. Men jeg må bare servere den. Hva er kake blogger sin kommentar til dette?

Hei, har også laget vaniljefromasj kake med bringebær. Lekker kake, men har gjort samme erfaring som gjentas i flere kommentarer. Nemlig at eggemassen klumper seg når den blandes med kremen.
Brukte tidligere å smelte gelantinen med litt vann over varm kokeplate. Noe som vil gjøre eggemassen litt tynnere, men muligens gjøre resultatet bedre og uten klumper. Glad for tilbakemelding.

Laga den i går ble veldig bra, ingen klumper, når du tar det nedi litt etter litt og visper for hånd. Blanda egg og kremen, så hadde i gelatin oppi.

hei, eg hadde ikkje problemer med at eggeblandinga klumpa seg når eg hadde i varm gelatin, den røra vart veldig bra. Men derimot vart den ståande for lenge medan eg piska kremen, og då hadde den stivna. Og då kom klumpane!!! Så trasig, for kan ikkje lage den på nytt..

Dessverre klumper fromasjen seg, egg og sukkerblandingen var romtemperert, så det er ingen grunn til at dette ikke fungerer. Ser i svar over her at noen har blandet litt vann i gelatinen med god effekt, kanskje jeg klemte ut for mye vann. Hvordan få dette til å fungere burde absolutt vært beskrevet i oppskriften, ser at vi er mange med samme problem 😶

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift