
3 egg
3 dl sukker
75 g smør
1,5 dl melk
4 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Pynt:
melisdryss
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland med melken. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Ha det tørre og smørmelken vekselsvis i eggedosisen. Rør forsiktig med stålvisp til deigen er klumpfri.
Ha deigen i en formkakeform (1,5 liter) som er godt smurt og strødd.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45-60 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken en stund i formen før den forsiktig hvelves ut. Avkjøl kaken på rist til den er helt kald.
"Formkake" er fin å fryse!
Se også oppskrift på "Formkakebrød", "Formkake i langpanne" og "Formkake med olje".
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4357 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 1512
Brukere i dag: 20308
Brukere siste 7 dager: 151121
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
1 kommentarer
Hei. Kan denne lages i vanlig
Hei. Kan denne lages i vanlig 24 cm rund form?
Skriv ny kommentar