Eplekake i langpanne med vaniljekrem

 

Helt, helt nyyydelig eplekake!

 

Oppskriften er til stor langpanne.

 

 

 

 

Ingredienser:

♥ 500 g mykt smør
♥ 500 g sukker
♥ 8 egg
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 500 g hvetemel

Fyll:
♥ 8 epler
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)
♥ 5 ss sukker
♥ 2 ss kanel
♥ 75 g mandelflarn

 

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg av gangen (smørkremen kan skille seg litt, men dette blir bra igjen når du blander i hvetemelet). Sikt bakepulver og vaniljesukker med en del av melet og bland inn i smørkremen. Bland så i resten av hvetemelet til en jevn og klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet).

Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

 

 

Skrell eplene og del i skiver. Legg epleskivene i pent mønster oppå deigen.

 

 

Legg vaniljekremen over eplene i små klatter ved hjelp av en spiseskje. Dryss over sukker, kanel og mandelflarn (mandlene kan sløyfes hvis du vil).

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 40-50 min (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten).

 

 

Avkjøl kaken i formen.

Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene forsiktig ut av formen ved hjelp av en kakespade.

 

 

 

Tips:

Jeg bruker ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano fra Tine).

Kakestykkene er fint å fryse og tiner nokså raskt!

Se også oppskrift på "Eplebiter med vaniljekrem" her på Det søte liv, som er en lignende kake beregnet på liten langpanne. En annen super kake er  "Eplekake med vaniljekrem" som er stekes i rund form.

 

 

VERDENS BESTE EPLEKAKE!

 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Eplekake i langpanne med vaniljekrem
Ingredienser

500 g mykt smør
500 g sukker
8 egg
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
500 g hvetemel

Fyll:
8 epler
5 dl vaniljekrem (se tips)
5 ss sukker
2 ss kanel
75 g mandelflarn

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg av gangen (smørkremen kan skille seg litt, men dette blir bra igjen når du blander i hvetemelet). Sikt bakepulver og vaniljesukker med en del av melet og bland inn i smørkremen. Bland så i resten av hvetemelet til en jevn og klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet).

Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Skrell eplene og del i skiver. Legg epleskivene i pent mønster oppå deigen. Legg vaniljekremen over eplene i små klatter ved hjelp av en spiseskje. Dryss over sukker, kanel og mandelflarn (mandlene kan sløyfes hvis du vil).

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 40-50 min (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken i formen. Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene forsiktig ut av formen ved hjelp av en kakespade.

Tips

Jeg bruker ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano fra Tine).

Kakestykkene er fint å fryse og tiner nokså raskt!

Se også "Eplekake med vaniljekrem" som er en kjempegod eplekake stekt i rund form.

Kakekategori
Sesong

23 kommentarer

Hei. Hvis man halverer oppskriften, kan det brukes i en 22cm rund form? Utrolig god kake, laget langpanne og fikk et flott resultat.

Utrolig god kake! Dette er en sikker vinner i litt større selskap, eller til min bridgeklubb (ca 40 spillere) Jeg lagde den i går for 4. gang og alt forsvant!

Denne ser jo helt herlig ut. Må prøves.
Litt mye sukker, men det får gå denne gangen, vil prøve meg frem senere med en mer "light" versjon, med tanke på de som er diabetikere....

Nydelig... Nabokona kom med så mye epler, så eg bakte i fleng og pakket i fryseren... Dette blir kjempe å finne når noen kommer... Tror nok den får ben å gå på...

Denne kaken var helt fantastisk! Stor suksess hjemme, og skal lage den igjen til mine foreldre i morgen:) nam:D

Hei. Den beste eplekaka jeg har prøvd :-)den føles ikke tørr som mange andre eple-kaker gjør. Gikk ganske fort å lage den også :-) I stedet for å legge vaniljekremen over eplene la jeg strøk jeg kremen ut under eplene i et tynt lag, oppå selve deigen, det gikk fint. Kaken var også veldig grei å fryse, og smakte like godt etter frysing. :-)

Nydelig!
Æ tok meg friheten og forandra litt på rekkefølgen. Hadde vaniljekrem oppå røra i panna, eplebåtene dynket jeg i kanel og sukker og dytta de tett i tett nedi. Så mandlene oppå og la smør skiver på toppen.( tynne osteskiver med ostehøvel av kald smør eller margarin).
Tusen takk for en hærlig oppskrift!
Alle elsker denne

Prøvde kaken idag, - syns det er litt lite epler, ble litt " tørr" :-((( . Kanskje jeg gjorde noe feil? Vet ikke.

God kake, men eg kjem til å gå ned på smør mengda neste gong.. Tenker 300 g er rikelig.. Elles veldig godt med vaniljekrem :-)

nydelig kake, hadde på hakkede hasselnøtter isteden for mandler. Baker denne kaken snart igjen:)

Denne har jeg bakt til mine korvenner og den ble veldig godt mottattNå står den i ovnen igjen, veldig god kakeAnbefales!

Hei,
Lagde denne kaken til ett 66års lag. Den ble skrytt oppi skyene og bitene forsvant som dugg for solen. Kommer til å lage den igjen og kommer nok til å holde meg til oppskriften ja. Helt perfekt som den er. Takk for at du delte den med oss Kristine.

Hei. Har laget denne mange ganger, er alltid like god. Imidlertid begynte jeg å bake den uten å ha nok epler i hus, i fjor en gang. Fant da en pk frosne blåbær (400 gr), halvtinte de, og rørte de forsiktig inn i deigen for hånd. Smurte deigen ut i langpannen, ståkk mange hull med slikkepotten. Toppet selvsagt med vaniljekrem, som sank inn i kaken under steking, som den gjør i eplekaken.
Blåbærkaken er nå blitt en like stor klassiker som eplekaken her i hus!

Kjempegod eplekake . Tar litt grønne og røde epler og laga litt større røre (1 1/2 ) dvs 12 epler . Brukte to mindre langpanner og holder til ca 50 . Anbefales

Når du skriver mål på langpannen er det indre eller ytre mål du bruker. Er dette en langpanne som er like stor som stekebrett i stekovnen.
Gleder meg til å prøve denne kaken.

Jeg følger oppskriften, men tillegger rosiner dynket i rom oppå kaken, og strør perlesukker over. En sikker vinner som har blitt "bestillingsvare" i diverse selskapeligheter

Jeg lagde denne idag og freestylet litt. Før eplebitene strødde jeg over et godt lag med fudge-biter, som finnes i is-disken i butikken. Dyttet så eplebitene nedi.

Butikken hadde ikke ferdig vaniljekrem, så jeg kjøpte en pakke med kakefyll med rom-smak som jeg laget og avkjølte, og spredte den i klatter over eplebitene på kaken.

Så, i ren latskap, strødde jeg over sukker rett fra posen, og til slutt drysset jeg over kanel. Gjør det samme når jeg lager kanelboller og det sparer litt tid :)

Kaken smaker som noe som burde vinne en pris, tusen takk for oppskrift og inspirasjon!

Nydelig kake, men ikke stek kaken på 200grader 40 minutter som det står. For en gangs skyld fulgte jeg en oppskrift slavisk. Resultatet ble en svartbrent kake, måtte skjære av 4cm i ytterkantene og skrape av bunnen. Formkaker bør stekes 175/180 grader for å bli så saftig som mulig.

Hei:) Holder denne kaken seg saftig og fin om man lager den en dag i forveien? Eller bør den serveres samme dag? Takk for svar.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift