Ostekake med blåbærlokk


Vil du ha et kaketips av meg til helgen?

En ostekake er aldri feil.. Smile  Denne blir ekstra god med litt kanel i kjeksbunnen og blåbærlokk på toppen!

 

 

Ingredienser:

Bunn:
♥ 225 g søt havrekjeks (f eks Bixit)
♥ 1 ts kanel
♥ 100 g smør

Ostefromasj:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g kremost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Blåbærlokk:
♥ 300 g store, friske blåbær
♥ 1 pk blåbærgelépulver
♥ 2,5 dl vann

 

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen og bland kjekssmulene med kanel o smeltet smør.

Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat eller bruk integrert kakeform og kakefat som jeg har gjort her (se tips). Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt i 30 minutter.

Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Bland i avkjølt gelé i en tynn stråle. Pisk kremfløten stiv og rør kremen deretter inn i ostefyllet. Visp gjerne med en stålvisp så blandingen blir helt jevn. Hell ostefyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Legg blåbærene oppå den stivnede ostefromasjen.

Kok opp vannet og løs opp blåbærelépulveret i vannet. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende. Hell den så forsiktig i formen over blåbærene. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet.

 

 

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

 

 

Simsalabim - en superlekker Ostekake med blåbærSmile

 

 

Tips:

♥ Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.

♥ Jeg har her brukt Bake it Easy-form (fra Porsgrund Porselen) som er et integrert kakefat / kakeform og som er en utmerket form til å lage ostekaker med fordi man slipper å flytte på den ferdige kaken! Har du ikke en slik form, kan du sette en kakering direkte på et kakefat, men pass da på at du presser kjeksen helt inn til kanten av kakeringen, ellers vil ostefromasjen renne ut av formen.

♥ Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før severing. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet!

♥ Store, friske blåbær gir deilig smak og konsistens på blåbærlokket, men ostekaken kan også lages med frosne blåbær, se Ostekake med skogsblåbær.

 

 

Ha en super helg alle sammen, og til dere som starter høstferien: GOD FERIE!  Smile

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Ostekake med blåbærlokk
Ingredienser

Bunn:
♥ 225 g søt havrekjeks (f eks Bixit)
♥ 1 ts kanel
♥ 100 g smør

Ostefromasj:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g kremost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Blåbærlokk:
♥ 300 g store, friske blåbær
♥ 1 pk blåbærgelépulver
♥ 2,5 dl vann

Fremgangsmåte

Knus kjeksen og bland kjekssmulene med kanel o smeltet smør.

Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat eller bruk integrert kakeform og kakefat som jeg har gjort her (se tips). Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt i 30 minutter.

Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Bland i avkjølt gelé i en tynn stråle. Pisk kremfløten stiv og rør kremen deretter inn i ostefyllet. Visp gjerne med en stålvisp så blandingen blir helt jevn. Hell ostefyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Legg blåbærene oppå den stivnede ostefromasjen.

Kok opp vannet og løs opp blåbærelépulveret i vannet. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende. Hell den så forsiktig i formen over blåbærene. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Tips

♥ Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.

♥ Jeg har her brukt Bake it Easy-form (fra Porsgrund Porselen) som er et integrert kakefat / kakeform og som er en utmerket form til å lage ostekaker med fordi man slipper å flytte på den ferdige kaken! Har du ikke en slik form, kan du sette en kakering direkte på et kakefat, men pass da på at du presser kjeksen helt inn til kanten av kakeringen, ellers vil ostefromasjen renne ut av formen.

♥ Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før severing. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet!

♥ Store, friske blåbær gir deilig smak og konsistens på blåbærlokket, men ostekaken kan også lages med frosne blåbær, se Ostekake med skogsblåbær.

Kakekategori
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Jeg har laget denne kaken for kvelden, og fått smakt litt allerede. Dette er første gang jeg har laget ostekake med kanel i bunnen, det smaker veldig godt! Spesielt med tanke på blåbærene. Jeg ble nødt til å bruke store, det er ikke lenger mulig å få tak i små i butikken. Satser på at det ikke gjør noe... Takk for alle oppskriftene du deler! Takket være deg får jeg laget veldig mange godsaker til venner og familie!

Mvh. Regine

Blir ikke kremfløten til smør når du pisker den alene? Og når du har fylt på ostefyllet over knust kjeks i formen, må den stå 4-6 timer før du legger på blåbæra? eller kan du legge på blåbæra rett etter ostefyllet? Til sist lurer jeg på hvor lang tid du bruker på lage denne kaken, den ser helt utrolig god ut :)

Tar meg den frihet å svare her: kremfløten blir til smør dersom du pisker den før lenge. Det er bare å følge med og stoppe piskingen før det skjer. Om du vil ha blåbærene som pynt oppå ostefyllet, og ikke inni, må du vente til ostefyllet har stivnet. Jeg har laget en lignende ostekake tidligere, og pleier å legge på den siste geleen med en spiseskje for å unngå at den roter opp ostemasse. Tømte de første gangene og det gikk ikke bra.
Jeg lager etter denne oppskriften for første gang nå. Det blir spennende å smake kanelen og blåbærgeleen! Takk!:-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift