Bringebærfromasjkake med lakrislokk


Hei dere!

Ja, så er det helg igjen og jeg fortsetter trenden fra forrige kake med kombinasjonen lakris og bringebær - som er en fantastisk god smakskombinasjon!

Denne selvkomponerte, nydelige kaken består av saftig sjokoladekake, luftig bringebærfromasj og et dekorativt, svart lokk av søt lakrisgelé.

Pynt med friske bringebær, og du får en utrolig lekker kake!

 

 

Lovely!

 

 

Ingredienser:

Sjokoladekakebunn:

♥ 100 g smør
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 dl hvetemel
♥ 2 ts lakrispulver

Bringebærfromasj:
♥ 600 g fryste bringebær
♥ 200 g melis
♥ 1 vaniljestang
♥ 2 ss sitronsaft
♥ 6 plater gelatin
♥ 3 dl crème fraîche
♥ 3 dl kremfløte

Lakrislokk:
♥ 4 plater gelatin
♥ 1 dl vann
♥ 100 g lakrissirup (se tips)

Pynt:
♥ 200 g friske bringebær

 

Fremgangsmåte:

Sjokoladekakebunn:

Smelt smøret til kaken sammen med kokesjokoladen og rør blandingen jevn. Pisk egg og sukker lett sammen. Tilsett sjokoladesmøret, hvetemel og lakrispulveret.

Rør deigen glatt og ha den i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.

 

Bringebærfromasj:

Til bringebærfromasjen varmes bringebærene opp i en kjele. Mos bærene raskt sammen med en stavmikser og press bringebærmosen godt gjennom en sikt slik at du får en glatt bringebærsaus.

Ha bærsausen i en kjele og varm den opp med melis, frø fra vaniljestangen og sitronsaft.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Press vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme bærsausen. Avkjøl blandingen. Bland den deretter med crème fraîche.

Pisk kremfløten til luftig krem i en bolle for seg og vend kremen inn i blandingen til slutt.

Hell bringebærfromasjen over kakebunnen i formen og sett formen i kjøleskapet i minst 4 timer, slik at fromasjen stivner.


Lakrislokk og pynt:

Til lakrislokket bløtlegges gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.

Kok opp 1 dl vann og bland i lakrissirupen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme lakrissausen.

Avkjøl lakrissausen og hell den deretter over bringebærfromasjen i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer, så også lakrislokket stivner.

Løsne kaken fra formen og sett den på et kakefat. Pynt kaken med friske bringebær før servering.

 


Ikke bare smaken og konsistensen, men også fargene blir superlekre på denne kaken her!

 

 

Tips:

♥ Jeg bruker lakrispulver i sjokoladekaken (men du kan også bruke 2 ts lakrissirup i stedet). I lakrislokket på toppen av kaken har jeg brukt søt lakrissirup fra Johan Bülow, som fås kjøpt i delikatesseforretninger, matmarkeder og på nett.

 

 

♥ Denne kaken er slett ikke vanskelig å lage, men kanskje litt omstendelig. Hvis du vil dele opp prosessen, går det fint å lage sjokoladekakebunnen på kvelden to dager i forkant av serveringen. Pakk den godt inn i plast og la den stå kjølig til dagen etter. Dagen etter (altså dagen før servering) lager du bringebærfromasjen og lar kaken stå i kjøleskapet over natten. På formiddagen på serveringsdagen lager du lakrislokket og lar det stivne et par timer før du løsner kaken fra formen og pynter med bringebær rett før servering. 

♥ Jeg foretrekker å ikke fryse fromasjkaker fordi jeg synes fromasjen kan korne seg litt ved tining, men kaken tåler i hvert fall fint å stå kjølig i et par dager (bare sjekk holdbarhetsdatoen på kremfløten før du pisker den til krem).

 

 

Lekker, sommerlig kake med sjokolade, bringebær og lakris.

 

 

Tør du å prøve deg på en litt annerledes, men supergod fromasjkake!? 

Lakrissmaken er nokså diskret og veldig passende (synes jeg), siden den bare kommer i lokket på toppen av kaken.

 

 

The best things in life are sweet!

 

 

 

 Heart  God helg!  Heart 

 

Bringebærfromasjkake med lakrislokk
Ingredienser

Sjokoladekakebunn:
♥ 100 g smør
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 dl hvetemel
♥ 2 ts lakrispulver

Bringebærfromasj:
♥ 600 g fryste bringebær
♥ 200 g melis
♥ 1 vaniljestang
♥ 2 ss sitronsaft
♥ 6 plater gelatin
♥ 3 dl crème fraîche
♥ 3 dl kremfløte

Lakrislokk:
♥ 4 plater gelatin
♥ 1 dl vann
♥ 100 g lakrissirup

Pynt:
♥ 200 g friske bringebær

Fremgangsmåte

Smelt smøret til kaken sammen med kokesjokoladen og rør blandingen jevn. Pisk egg og sukker lett sammen. Tilsett sjokoladesmøret, hvetemel og lakrispulveret. Rør deigen glatt og ha den i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Til bringebærfromasjen varmes bringebærene opp i en kjele. Mos bærene raskt sammen med en stavmikser og press bringebærmosen godt gjennom en sikt slik at du får en glatt bringebærsaus. Ha bærsausen i en kjele og varm den opp med melis, frø fra vaniljestangen og sitronsaft. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Press vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme bærsausen. Avkjøl blandingen. Bland den deretter med crème fraîche. Pisk kremfløten til luftig krem i en bolle for seg og vend kremen inn i blandingen til slutt. Hell bringebærfromasjen over kakebunnen i formen og sett formen i kjøleskapet i minst 4 timer, slik at fromasjen stivner.

Til lakrislokket bløtlegges gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp 1 dl vann og bland i lakrissirupen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme lakrissausen. Avkjøl lakrissausen og hell den deretter over bringebærfromasjen i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer, så også lakrislokket stivner.

Løsne kaken fra formen og sett den på et kakefat. Pynt kaken med friske bringebær før servering.

Tips

♥ Jeg bruker lakrispulver i sjokoladekaken (men du kan også bruke 2 ts lakrissirup i stedet). I lakrislokket på toppen av kaken har jeg brukt søt lakrissirup fra Johan Bülow, som fås kjøpt i delikatesseforretninger, matmarkeder og på nett.

♥ Denne kaken er slett ikke vanskelig å lage, men kanskje litt omstendelig. Hvis du vil dele opp prosessen, går det fint å lage sjokoladekakebunnen på kvelden to dager i forkant av serveringen. Pakk den godt inn i plast og la den stå kjølig til dagen etter. Dagen etter (altså dagen før servering) lager du bringebærfromasjen og lar kaken stå i kjøleskapet over natten. På formiddagen på serveringsdagen lager du lakrislokket og lar det stivne et par timer før du løsner kaken fra formen og pynter med bringebær rett før servering. 

♥ Jeg foretrekker å ikke fryse fromasjkaker fordi jeg synes fromasjen kan korne seg litt ved tining, men kaken tåler i hvert fall fint å stå kjølig i et par dager (bare sjekk holdbarhetsdatoen på kremfløten før du pisker den til krem).

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

12 kommentarer

Hei
I ingrediensene til sjokoladekakebunnen står det 2 ts lakrispulver, men i fremgangsmåten står det lakrissirup. Hva er rett, og hvis det er lakrispulver som er rett, hva slags type har du brukt ?

Som svar på av Wenche (ikke bekreftet)

Hei, det skal være lakrispulver i kaken og lakrissirup i lakrislokket. Jeg har korrigert teksten nå. Lakrispulver fås kjøpt i ulike spesialisert matforretninger og matmarkeder (typisk der man også får kjøpt lakrissirup).
Når det er sagt, går det også fint å bruke lakrissirup i sjokoladekaken i stedet for lakrispulver.

Hei, kaken ser kjempegod ut!!! Men har du tips til sitronfromasjfyll istedenfor, eller noe annet enn bringebær eller jordbær? Har ei jente på snart 10år som ikke er spesielt glad i bringebær eller jordbær i kake

Ja, bruk gjerne sitronfromasj i stedet. Du kan bruke dobbel oppskrift av sitronfromasjen som du finner i kaken Sitron- og lakrisfromasjkake her på Det søte liv. :-)

Personlig er jeg mest glad i søt lakris og synes det passer best i en kake med bringebær. Men er du veldig glad i salt lakris, er det kanskje en kombinasjon du liker:-) Må nesten prøve deg frem..

Hei. I oppskrifra på sjokoladekaka står det att du sjal bruka 2ts lakrispulver men i framgangsmåten står det lakrissirup.Hva er det som er rett?? Og eventulet hva pulver bruker du om det er det som er rett?

Som svar på av Ingrid Johanne (ikke bekreftet)

Hei, se også mitt svar til Wenche ovenfor. Beklager at det snek seg inn en feil i teksten. Det skal være lakrispulver i kaken og lakrissirup i lakrislokket. Jeg har korrigert teksten nå. Lakrispulver fås kjøpt i ulike spesialisert matforretninger og matmarkeder (typisk der man også får kjøpt lakrissirup).
Når det er sagt, går det også fint å bruke lakrissirup i sjokoladekaken i stedet for lakrispulver.

Hei. Kan man lage lakrissirup selv dersom man har lakrisekstrakt? Jeg har fått tak i det + lakrispulver, men ikke fått tak i lakrissirup...

Gleder meg til å prøve denne :-)

Hei! Jeg lurer på om det er riktig at det ikke skal være bakepulver eller annen form for heving i kakebunnen

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift